Mrkvový šalát

Mrkvový šalát (Copper Penny)

Autor receptu: 2010

No toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob, neviem, kto to tam vymyslel, ale mal zmysel pre recesiu a z dakeho neznameho dovodu je aj popularny. Takze mrkva na sladko-kyslo v paradajkovej polievke.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Salat sa vola Copper Penny (v preklade nieco ako male medene mince). Mrkvu nakrajame na kolieska, tak isto aj cibulu. Papriku nakrajame na male kocky ( ja som pridal aj chilli).
  2. Do osolenej vody dame varit najprv mrkvu, asi v polovici varenia som pridal cibulu a papriku. Ma to byt tak uvarene, aby mrkva nebola rozvarena.
  3. Medzitym si do druheho hrnca dame varit paradajkovu polievku alebo paradajovy džús. Pridame do nej olivovy olej, horcicu, worcestrovu omacku, ocot, cukor. Povarime kratko.
  4. Tymto sladko-kyslym nalevom zalejeme predvarenu mrkvu a dame odstat aspon cez noc, nech sa chute prepoja. Na druhy den prizdobime dacim zelenym (bazalka, petrzlenova vnat, ja som mal pazitku).