Mrkvový koláč
Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Postup- Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a všetko spolu pomixujeme. Zmesou naplníme mafinové
košíčky alebo iné misky, môžeme použiť aj tortovú formu.
- Plnka: Na jemnú kašu rozmixujeme mandle, vodu, javorový sirup a citrónovú šťavu. Plnku rozdelíme na korpusy v košíčkoch alebo vo forme.
- Tekvicová zmrzlina: Očistenú tekvicu zbavíme
jadierok, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s džúsom. Varíme do zmäknutia. Po uvarení tekvicu zlejeme (tekutinu
odložíme)
a necháme vychladnúť. Tekvicu spolu s vanilkou,
ktorú sme najskôr rozrezali a vyškriabali semiačka, rozmixujeme spolu
s mascarpone a javorovým sirupom
dohladka, podľa potreby dolejeme scedenú tekutinu z varenia tekvice a dáme do zmrzlinového
strojčeka.
- Koláčiky dozdobíme jahodami a podávame s tekvicovou zmrzlinou.
|