Mrkvový koláč

Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

8
porcií

Postup

  1. Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a všetko spolu pomixujeme. Zmesou naplníme mafinové košíčky alebo iné misky, môžeme použiť aj tortovú formu.
  2. Plnka: Na jemnú kašu rozmixujeme mandle, vodu, javorový sirup a citrónovú šťavu. Plnku rozdelíme na korpusy v košíčkoch alebo vo forme.
  3. Tekvicová zmrzlina: Očistenú tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a dáme variť spolu s džúsom. Varíme do zmäknutia. Po uvarení tekvicu zlejeme (tekutinu odložíme) a necháme vychladnúť. Tekvicu spolu s vanilkou, ktorú sme najskôr rozrezali a vyškriabali semiačka, rozmixujeme spolu s mascarpone a javorovým sirupom dohladka, podľa potreby dolejeme scedenú tekutinu z varenia tekvice a dáme do zmrzlinového strojčeka.
  4. Koláčiky dozdobíme jahodami a podávame s tekvicovou zmrzlinou.