Mrkvový pizza koláč fotorecept

lovemuffin - fotkalovemuffin, 24. septembra 2014
6-8
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

270 g
4 ks
4 ks
4 ks
250 g
200 ml
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    V miske si dobre vymiešame tvaroh a smotanu, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Mrkvu očistíme a nasekáme na jemno (ak nemáte nejaký "kuchynský sekací robot" mrkvu môžte nastrúhať, ale nasekaná nepustí toľko šťavy). Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Zeleninku zapracujeme do tvarohovo-smotanovej zmesi, nakoniec pridáme aj šunku nakrájanú na štvorčeky a opatrne premiešame.

    Mrkvový pizza koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme, formu (na tarte veľkú) vystelieme papierom na pečenie (ale dnes už bežne kúpite cesto rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie) a cesto rozprestrieme do formy, prevísajúce okraje orežeme a dno poprepichujeme špajdľou. Vzniknutou zmesou naplníme cesto a riadne ho uhľadíme. Vrch posypeme mozarellou a koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút dozlatisla.

    Mrkvový pizza koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr vytvorí na povrchu takú fajnovú vrstvu, hotový koláč vyzerá ako pizza. Nechajte ho vychladnúť trochu než ho nakrájate. A nie že spapáte celý koláč sami, nezabudnite sa podeliť! :)

    Mrkvový pizza koláč (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pipnat
určite je chutný, ale zdravší mi rozhodne nepríde - je dosť kalorický, možno keby sa niektoré suroviny zamenili, ale to by už asi nebolo ono....:)
denyany
Veď to je kopééc kalórii-cesto, smotana, tvaroh... Ale asi to chutí skvele.:-)
ilusa
Fiha,urobim a nic menit nebudem,urcite je super tak ako si ho urobila Ty,dakujem
jamarlen
nechápem….. názov vzbudzuje dojem zeleninového jedla, v skutočnosti ide o mastné cesto s tvarohom, syrom a smotanou, vajíčkami a ešte aj šunkou…. a - áno - je tam aj mrkva…..
mohla si si to nechať na blogu alebo to nazvať pravým menom - tukovobielkovinový koláč odľahčený a dofarbený mrkvou, korenený kúpenou zmesou korenia "čo sklad dal"
kukulienka71
Koláčik je iste veľmi chutný, len neviem, oproti čomu má byť zdravý? V úvode totiž píšeš o kilách navyše z dovolenky a predstavuješ tento koláč ako zdravšiu alternatívu...
pipnat
súhlasím s @kukulienka71 aj @jamarlen....pod zdravším koláčikom osobne chápem, že sú nezdravšie/mastnejšie suroviny nahradené niečim iným...veď aj menej tučný tvaroh, smotana obsahujú prospešné látky, akurát ušetrím kalórie...nepísala som, že recept je zlý, práve naopak...ale kto chce redukovať hmotnosť si pod pojmom zdravší asi predstavuje niečo iné:)to je len môj názor, nič v zlom...:)
lovemuffin
@jamarlen
@pipnat
kolac nie je "dofarbeny mrkvou" ale je jeho hlavna surovina, cesto nie je mastne, olej ani mast sa v recepte nepisu. Plnotucny tvaroh obsahuje ovela viac telu prospesnych latok ako nejaky nizkotucny. este raz opakujem ZDRAVY nie je to iste ako DIETNY. ak chcete dietny recept, tak ich hladajte pod dietnymi. Pokial viem tento recept som pod dietne nezaradila. naco potom vobec riesite tento recept, ked nesplna vase "poziadavky". vase komenty ma urazaju, neviem preco mate potrebu utocit takto na druhych ludi. prosim uz nekomentujte moje recepty timto sposobom, inac vas nahlasim adminovy.
ak sa niekomu tento recept paci, vyskusate ho a bude chutit, budem sa len tesit. kludne si suroviny upravte na "dietne"...
giussa
zdravy je aj pre mna, teda ak nahradim listkove cesto niecim inym. Dakujem za pekny recept
pipnat
ja som neútočila, len som vyjadrila svoj názor a to snáď môžem...ale že som recept aj pochválila, to si asi prehliadla....olej ani masť sa v ceste nepíšu...to vidím, ale lístkové cesto je z tých mastnejsích...ok už sa nevyjadrujem, nemala som ale vôbec v úmysle ťa urážať - to ja nerobím, mám však pocit, že ty si to zobrala moc osobne:)
aleana
@Lovemuffin v bode 1 sa píše že zeleninu zapracujeme do cesta, to znamená do toho lístkového cesta ktoré ide na spodok?
lovemuffin
@aleana
Zeleninu zmiešame s tvarohom, smotanou a vajíčkami. Lístkové cesto je len samotné ako taký korpus. Ale naozaj to vyznieva neurčito, prepíšem to.
jamarlen
predsa ti ešte raz napšem, čo tu nesedí - názov receptu, popis k receptu nezodpovedá jeho skutočným vlastnostiam, teda mystifikuješ ľudí
uverejnuješ nezmysly a sťažuješ sa na spätnú vezbu? neuverejňuj, píš si to doma do komína…..
kukulienka71
@kakao , keďže si ma spomenul, odpoviem ti: mám právo komentovať uverejnený recept, ak sa mi páči, aj ak sa mi niečo nepáči a cítim potrebu tomu dať svoj hlas. Konkrétne tu mi vadil ten názov v kontexte s úvodom, lebo píše o kalorických jedlách na dovolenke a tento koláč tým pádom posúva do protikladu k nim... pritom väčšina surovín je veľmi kalorická a živočíšneho pôvodu(vajíčka, mozarella, smotana 30%, plnotučný tvaroh) teda obsahuje veľa nasýtených tukov. Jedlo má vysoký podiel živočíšnych bielkovín, sú správne doplnené zeleninovou zložkou a tiež sacharidmi z múky. Ja by som povedala, že koláč je vysoko výživný a možno by sa dal zaradiť aj do bielkovinovej diéty:-) diéta totiž neznamená len redukčná, ale že sa preferuje pri nej určitý druh surovín. Takže by som dala názov Výživný koláč. Pekný deň @kakao , aj @lovemuffin !
roberts
fiiiiha, tu sa to ale diskutuje! som myslel ze tieto komenty sluzia na dotazy ako "aku muku pouzit" ci "na kolko stupnov sa pecie", a nie pre ludi ktorych highlitom dna je hladanie chyb u inych cim si dokazuju svoje "vsetko viem a vsade som bol". ale podme sa chytat za slovicka.
mne sa recept velmi paci, pre sportovca ako stvoreny! :D
indian217
roberts,sak to ma byt uvedene v recepte co sa pytas a ne v komentari asi:-D
indian217
roberts,sak to ma byt uvedene v recepte co sa pytas a ne v komentari asi:-D
kakao
@kukulienka71 : Keď ti tak nekonečne vadia názvy receptov, prihlás sa spolu s ďalšími podobne zmýšľajúcimi kolegami do redakcie a môžete založiť komisiu, ktorá bude každému receptu priraďovať ten najsprávnejší názov. :-) Mne je totiž dosť jedno, ako sa to volá, oveľa dôležitejšie je, ako to chutí. :-)
kukulienka71
výborný nápad, @kakao ;-) inak, veľa názvov tu ignorujem, lebo by som sa asi zbláznila, keby som písala ku všetkým, ktoré nemajú s prezentovaným veľa spoločného;-) a ty sa môžeš vrátiť do jaskyne, v tých časoch asi bolo jedno, čo sa ako volá, hlavne, že sa to dalo zjesť;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia