Mrkvový perkelt (fotorecept)

Mrkvový perkelt (fotorecept)
Foto: lucylee
lucyleeLucylee, recept pridal: 20. apríla 2011 9:18Ďalšie jeho recepty

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Autorka je A. Mačingová

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na pásiky.
Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, rozmarín, soľ a korenie.
Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme kvalitnú sójovú omáčku, podlejeme vodou a dusíme.
Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 3

4

Po zmäknutí mrkvy a odparení tekutiny podávame. Ja som si nastrúhala nízkotučný syr Kleopatra. Môžeme podávať aj s vareným vajíčkom. Vtedy to bude bielkovinové jedlo. Ak si posypeme tofu syrom, bude to rastlinné jedlo.
Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 20. apríla 2011 o 10:18
    Ukladám :-D


  • brigita, 20. apríla 2011 o 11:14
    Robievam ale bez syra, určite to skúsim veď syr môžem do /skoro/ všetkého.


  • marianne69, 20. apríla 2011 o 14:09
    ...myslela som si,ze to budes Ty:-)mne to bude urcite smakovat...(KK)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 20. apríla 2011 o 14:24
    » varecha.pravda.sk/recepty/teply-cestovinovy-salat-s-mrkvo...
    pamätáš? Teraz už s bezvaječnými cestovinami a bez syra :-D


  • lucylee, 20. apríla 2011 o 14:42
    Jasan, uložené to mám v KK, ale nikdy som sa k tomu nedostala, mám tam strašný bordel, musím si to konečne usporiadať..no, bezvaječné a bez syra, alebo s tofu :-D
    Inak na tom tanieri je toho perkeltu strašne málo, lebo som ho vyjedala z hrnca len tak bez syra a keď som si ho naložila na tanier, ostalo tak málo, tak som si ho aspoň bohato posypala syrom, veď tá Kleopatra ma len nejakých 15 %?


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 20. apríla 2011 o 14:48
    :-DDDD


  • alzbetka2, 20. apríla 2011 o 16:56
    zaujímavý "perkelt", vyskúšam...


  • janazjarku, 21. apríla 2011 o 11:05
    Toto som ešte nikdy nevidela , ale môže to byť skvelé a preto ukladám ,vyskúšam a pošlem aj kolegovi :-)


  • agora, 21. apríla 2011 o 13:30
    podľa názvu sa mi to najskôr zdalo že hrôza, ale po prečítaní okamžite ukladám a vyskúšam...


  • alenkacarovna, 21. apríla 2011 o 14:12
    poznam a varime s dcerou aj ked prave nerobime detox, lebo nam to jednoducho chuti. ale nasim chlapcom to nenukame... :)


  • janaalizibolenova, 22. apríla 2011 o 11:44
    ked som prvykrat robila tento perkelt podla macingovej,povedala som si no to bude hnus, ale bolo to fakt mnami


  • bozulka, 24. apríla 2011 o 02:20
    S mladou mrkvičkou a strúhaným syrom...už sa teším!


  • 3sandra3, 24. novembra 2011 o 21:28
    aj ja sa teším... zajtra to ochutnám


  • dulajka, 1. decembra 2011 o 15:33
    je to pochutka :-)


  • tetrisss, 11. mája 2012 o 19:03
    Zacala som sa stravovat podla autorky tohto receptu a musim suhlasit, ze je to jedno z najchutnejsich zeleninovych jedal. Inak by ma zaujimalo, ako si ty dopadla s touto dietou, co sa tyka poklesu vahy.


  • fericka, 11. mája 2012 o 21:03
    ja uz sa pokusam druhykrat drzat dodrziavat tento detoxikacny program, zrovna dnes som mala na veceru tuto uzasnu mrkvicku!!! nemam rada prilis aromaticke jedla a ten rozmarin mi prekazal, tak som skusila mensiu obmenu: raz som namiesto rozmarinu pouzila skoricu a raz kari korenie...a dnes som teda vyuzila kari...niekedy to skuste, je to fajn zmena :)
    a tetrisss, ja som tuto 28-dnovku drzala asi takto pred rokom, krasne som schudla (aj bez cvicenia), celulitida mi zmizla, upravila sa mi plet, proste na tento stravovaci plan nedam dopustit :) drzim palce, snad budes mat tiez taketo pozitivne vysledky!


  • tetrisss, 11. mája 2012 o 21:17
    Ja osobne rozmarin tiez nemusim, tak som tam dala pazitku a bolo to uplne neuveritelne chutne, ked som to prvykrat videla, tak som si povedala, no co, nejako to pretrpim, no ale tento pokrm ma fakt prekvapil, super. @fericka preco ho drzis znova? ci len tak pre zdravie


  • fericka, 11. mája 2012 o 21:22
    ide leto a musim zhodit zimne kila :) mne tie recepty chutia, chcela som sa podla toho stravovat aj zvysok roka, ale okolnosti mi nedovolovali...teraz mi to znova vychadza, tak som sa do toho pustila opat...dokonca som objavila dalsiu knizku od tejto autorky a uvazujem, ze si ju zaobstaram. Myslim, ze tam je nejaky navod na take celorocne stravovanie...


  • tetrisss, 11. mája 2012 o 21:26
    Hej, nasledne tri mesiace, vraj, ani ja som ju nevidela este


  • lucylee, 11. mája 2012 o 23:04
    No kocky, takze takto. Detox som absolvovala. Niektore jedla mi chutli, niektore nie. Ja by som to nedrzala, aby som schudla, ale na celkove zlepsenie zdravotneho stavu je to super. Prisla som na to, ze delena nie je pre mna, jednoducho som to stale porusovala. Tak som upravila stravu, zacala som dodrziavat iste pravidla a 14 kil mam dole :-) Este ma caka aspon dalsich 5. Delena strava ma svoje opodstanenie a aspon rozmyslame, co ideme jest. V tom je jej vyhoda. Niekedy si uvarim niektore z jej jedal, ked na ne dostanem chut, ale ta jej strava je malo pestra a dost fadna. Stale sa to opakuje dookola. Jej stravovanie by som odporucila do istej miery. Ale treba si polozit otazku, ci sa takto dokazem stravovat cely zivot. Lebo ak nie, nastane jojo efekt.


  • tetrisss, 12. mája 2012 o 12:30
    Tak ja mam jeden dvojrocny cyklus a jeden jedenapol rocny cyklus delenej stravy za sebou. Kazdemu, kto sa na nu chce dat odporucam jednoduche pravidlo, nech sa zadiva na pohar vody naplneny do polovice a inak pomenuje mnozstvo vody v nom. Ak povie, ze je poloprazdny, nech na delenu stravu zabudne, nedodrzi ju. Lebo tam sa musite tesit na to, co si teraz mozem dovolit zjest a nie bedakat nad tym, co zase nemozem. Lenze telo je presibane, prvy krat som schudla 16 kg, jasne, ze sa mi vratili po 2 rokoch, ked som zacala jest normalne, druhy krat som schudla 1kg a dost.


  • lucylee, 12. mája 2012 o 21:14
    @tetrisss presne tak. Telo si vsetko pamata. Ked jednou dietou raz schudne, druhy raz uz nie. A to je zaludnost delenej. Ked sa prestane drzat, kila su spat, plus este nejaky bonus k tomu a viac to nejde. Staci vylucit tucne jedlo, sladkosti, obmedzit prilohy a poobede uz len papat bielkoviny a zeleninu, nahradit nezdrave veci zdravymi a je to :-)


  • tetrisss, 13. mája 2012 o 12:38
    Hehe, vyzera to velmi lahko, ale nie je. To obe vieme. :)


  • mariaklara, 17. mája 2012 o 15:46
    Recept si ukladám.


  • zdenzlo, 1. augusta 2012 o 23:27
    milujem jedlá od nej...:)


  • majlus, 6. januára 2013 o 14:47
    áno poznam,a chutí nám doma...robievam to už pravidelene ako prílohu-bez syra....a pridávam ešte drtený kmín...



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist