Mrkvový perkelt fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 20. apríla 2011
Mrkvový perkelt (fotorecept)
Foto: lucylee

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Autorka je A. Mačingová

Suroviny

300 g
1 ks
0.5 dl
0.25 dl
2 dl
1 KL (sušený alebo čerstvý)
50 g na posypanie/varené vajíčko/tofu údené




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na pásiky.

    Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, rozmarín, soľ a korenie.

    Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kvalitnú sójovú omáčku, podlejeme vodou a dusíme.

    Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po zmäknutí mrkvy a odparení tekutiny podávame. Ja som si nastrúhala nízkotučný syr Kleopatra. Môžeme podávať aj s vareným vajíčkom. Vtedy to bude bielkovinové jedlo. Ak si posypeme tofu syrom, bude to rastlinné jedlo.

    Mrkvový perkelt (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

brigita
Robievam ale bez syra, určite to skúsim veď syr môžem do /skoro/ všetkého.
lucylee
Jasan, uložené to mám v KK, ale nikdy som sa k tomu nedostala, mám tam strašný bordel, musím si to konečne usporiadať..no, bezvaječné a bez syra, alebo s tofu :-D
Inak na tom tanieri je toho perkeltu strašne málo, lebo som ho vyjedala z hrnca len tak bez syra a keď som si ho naložila na tanier, ostalo tak málo, tak som si ho aspoň bohato posypala syrom, veď tá Kleopatra ma len nejakých 15 %?
janazjarku
Toto som ešte nikdy nevidela , ale môže to byť skvelé a preto ukladám ,vyskúšam a pošlem aj kolegovi :-)
agora
podľa názvu sa mi to najskôr zdalo že hrôza, ale po prečítaní okamžite ukladám a vyskúšam...
alenkacarovna
poznam a varime s dcerou aj ked prave nerobime detox, lebo nam to jednoducho chuti. ale nasim chlapcom to nenukame... :)
bozulka
S mladou mrkvičkou a strúhaným syrom...už sa teším!
tetrisss
Zacala som sa stravovat podla autorky tohto receptu a musim suhlasit, ze je to jedno z najchutnejsich zeleninovych jedal. Inak by ma zaujimalo, ako si ty dopadla s touto dietou, co sa tyka poklesu vahy.
fericka
ja uz sa pokusam druhykrat drzat dodrziavat tento detoxikacny program, zrovna dnes som mala na veceru tuto uzasnu mrkvicku!!! nemam rada prilis aromaticke jedla a ten rozmarin mi prekazal, tak som skusila mensiu obmenu: raz som namiesto rozmarinu pouzila skoricu a raz kari korenie...a dnes som teda vyuzila kari...niekedy to skuste, je to fajn zmena :)
a tetrisss, ja som tuto 28-dnovku drzala asi takto pred rokom, krasne som schudla (aj bez cvicenia), celulitida mi zmizla, upravila sa mi plet, proste na tento stravovaci plan nedam dopustit :) drzim palce, snad budes mat tiez taketo pozitivne vysledky!
tetrisss
Ja osobne rozmarin tiez nemusim, tak som tam dala pazitku a bolo to uplne neuveritelne chutne, ked som to prvykrat videla, tak som si povedala, no co, nejako to pretrpim, no ale tento pokrm ma fakt prekvapil, super. @fericka preco ho drzis znova? ci len tak pre zdravie
fericka
ide leto a musim zhodit zimne kila :) mne tie recepty chutia, chcela som sa podla toho stravovat aj zvysok roka, ale okolnosti mi nedovolovali...teraz mi to znova vychadza, tak som sa do toho pustila opat...dokonca som objavila dalsiu knizku od tejto autorky a uvazujem, ze si ju zaobstaram. Myslim, ze tam je nejaky navod na take celorocne stravovanie...
tetrisss
Hej, nasledne tri mesiace, vraj, ani ja som ju nevidela este
lucylee
No kocky, takze takto. Detox som absolvovala. Niektore jedla mi chutli, niektore nie. Ja by som to nedrzala, aby som schudla, ale na celkove zlepsenie zdravotneho stavu je to super. Prisla som na to, ze delena nie je pre mna, jednoducho som to stale porusovala. Tak som upravila stravu, zacala som dodrziavat iste pravidla a 14 kil mam dole :-) Este ma caka aspon dalsich 5. Delena strava ma svoje opodstanenie a aspon rozmyslame, co ideme jest. V tom je jej vyhoda. Niekedy si uvarim niektore z jej jedal, ked na ne dostanem chut, ale ta jej strava je malo pestra a dost fadna. Stale sa to opakuje dookola. Jej stravovanie by som odporucila do istej miery. Ale treba si polozit otazku, ci sa takto dokazem stravovat cely zivot. Lebo ak nie, nastane jojo efekt.
tetrisss
Tak ja mam jeden dvojrocny cyklus a jeden jedenapol rocny cyklus delenej stravy za sebou. Kazdemu, kto sa na nu chce dat odporucam jednoduche pravidlo, nech sa zadiva na pohar vody naplneny do polovice a inak pomenuje mnozstvo vody v nom. Ak povie, ze je poloprazdny, nech na delenu stravu zabudne, nedodrzi ju. Lebo tam sa musite tesit na to, co si teraz mozem dovolit zjest a nie bedakat nad tym, co zase nemozem. Lenze telo je presibane, prvy krat som schudla 16 kg, jasne, ze sa mi vratili po 2 rokoch, ked som zacala jest normalne, druhy krat som schudla 1kg a dost.
lucylee
@tetrisss presne tak. Telo si vsetko pamata. Ked jednou dietou raz schudne, druhy raz uz nie. A to je zaludnost delenej. Ked sa prestane drzat, kila su spat, plus este nejaky bonus k tomu a viac to nejde. Staci vylucit tucne jedlo, sladkosti, obmedzit prilohy a poobede uz len papat bielkoviny a zeleninu, nahradit nezdrave veci zdravymi a je to :-)
majlus
áno poznam,a chutí nám doma...robievam to už pravidelene ako prílohu-bez syra....a pridávam ešte drtený kmín...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia