Mrkvový koláč

Mrkvový koláč s makom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom.
  2. Za stáleho miešania pridáme olej, múku s kypriacim práškom a so sódou, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme najemno postrúhanú mrkvu, mak a sneh vyšľahaný z bielkov.
  3. Masu preložíme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 40 minút.
  4. Zo smotanovej nátierky, z masla, pomarančovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým potrieme vychladnutý upečený koláč. Vrch koláča môžeme dozdobiť zvyšným krémom, postrúhanou mrkvou a posekanými orechmi.