Mrkvový koláč
Mrkvový koláč s makom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom.
- Za stáleho miešania pridáme olej, múku s kypriacim práškom a so sódou, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme najemno postrúhanú mrkvu, mak a sneh vyšľahaný z bielkov.
- Masu preložíme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 40 minút.
- Zo smotanovej nátierky, z masla, pomarančovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým potrieme vychladnutý upečený koláč. Vrch koláča môžeme dozdobiť zvyšným krémom, postrúhanou mrkvou a posekanými orechmi.
|