Mrkvovo-zelerová polievka

lan - fotkalan, 2. apríla 2015
Mrkvovo-zelerová polievka
Foto: lan

Lacná, rýchla a trochu iná zeleninová polievka.

10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mrkvu a zeler ošúpeme, pokrájame na plátky a rozmixujeme, pomelieme alebo postrúhame na jemno – podľa toho akého elektrického pomocníka máme doma. Ja používam funckciu homogenizácia na odšťavovači. Dáme do hrnca, prilejeme vodu na konzistenciu, ktorá sa nám páči a privedieme k varu.

  2. 2

    Pridáme soľ a sušené bylinky a koreniny – ja som použila zmes: rozmarín, petržlenová vňať, tymián, majoránka, saturejka, rasca, koriander, oregano. Polievka je uvarená za pár minút. Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, tak môžeme na záver použiť aj ponorný mixér. Pridáme do nej maslo a je v podstate hotová.

  3. 3

    Na ozdobenie a dochutenie dáme na polievku kyslú smotanu a opražené slnečnicové semená - dajú sa použiť celé aj pomleté. (Nepražené lúpané semená na sucho opekáme na panvici kým nezmenia farbu na žltú)

Diskusia k receptu

mijaita
Mám ráda tyhle polevky, doplnuji sladkym, sojovym kremem na vareni. Uvarim i tvoji. Je jednoducha a to je ono.
viera1
Neskúseným by pomohlo,keby si udávala gramáže a počet porcií.Nemal by to byť problém...
1x vini55
narsila
A nemôžem mixovať uvarenú mrkvu? Sa mi to zdá jednoduchšie :)
denyany
Aj mne napadlo, že je možno jednoduchšie rozmixovať už uvarenú zeleninu. A je ju možné rôzne obmieňať pridaním inej bylinky či zeleniny.;-)
1x vini55
62541_1423214115 - profilový obrázok
lan
lan
Asi je jednoduchšie mixovať uvarenú mrkvu, ale keď sa rozmixuje dopredu, tak je veľmi rýchlo uvarená a chutnejšia - podľa mňa teda. Ja ju mám na odšťavovači pomixovanú za 2 minúty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia