Mrkvovo-zázvorový krém

skatulka - fotkaskatulka, 25. apríla 2015
Mrkvovo-zázvorový krém
Foto: skatulka

Vyskúšajte jednoduchú, jemne pikantnú, jarnú polievku s nádychom exotiky.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks cca 4 cm
1 ks malá
0,75 l
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji si orestujeme cibuľku a čerstvý zázvor nakrájaný na kocky.

  2. 2

    Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a pokračujeme v restovaní cca 10 min. Osolíme podľa chuti.

  3. 3

    Potom zalejeme vodo, prípadne vývarom a varíme asi 15 minút, kým mrkva nezmäkne.

  4. 4

    Pomixujeme ponorným mixérim krém. Kto má rád úplne hladký krém, môže ešte prepasírovať.

  5. 5

    Následne pridáme biely jogurt, kari a prípadne dochutíme soľou a ešte necháme prejsť varom.

  6. 6

    Servírujeme posypané nasucho opraženými slnečnicovými semienkami.

Diskusia k receptu

klarajka
Túto polievku (krém) si obľúbila celá naša rodina. Varím ju často. Zázvor jej dáva nezameniteľnú chuť. Je výbornà a ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia