Mrkvovo kokosové koláčiky fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 3. októbra 2012
Mrkvovo kokosové koláčiky (fotorecept)
Foto: helca103

Tento recept mi pred rokmi dala kolegyňa ako recept na muffiny. Kedže sa mi cesto páčilo ja som robievala aj vo forme na srnčí Zobraziť celý popisTento recept mi pred rokmi dala kolegyňa ako recept na muffiny. Kedže sa mi cesto páčilo ja som robievala aj vo forme na srnčí chrbát. Možno ho poznáte a aj tu som našla podobné recepty na mrkvové koláče.

Suroviny

2 hrnčeky strúhaná
1 ks srtúhané
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
3 ks celé
1 hrnček
1 ks
2 hrnčeky
1 hrnček
2 ČL
 štipka
1/2 bal.
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Najprv si postrúham mrkvu a jablko . Vajcia a cukor vyšlahám do penista a pomaly pridám olej a ostatné suroviny okrem mrkvy a jablka. Tie potom len ľahko vmiešam do cesta.

    Mrkvovo kokosové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vylejem do foriem na srnčí chrbát alebo akejkoľvek vhodnej zapekacej nádoby. Formy pomastím, vysypem múkou a vlejem cesto.

    Mrkvovo kokosové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečiem na 180stupňov asi 20-25 minút ak máte inú formu /väčšiu/ tak dlhšie ak robíte muffiny tak menej. Treba vyskúšať špáradlom či je prepečený aj stred. Rada je pre mladé kuchárky, staršie gazdinky to vedia :-)

    Mrkvovo kokosové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí pokrájam, kto má rád a chce viac kalórií tak si pridá aj šľahačku.

    Mrkvovo kokosové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lusinkab
milujem tento kolacik :-) robim skoro ako ty len nedavam jablka a kokos ale hrozienka a ovsene vlocky,ukladam si aj tento tvoj vyskusat na obmenu trosku odlisny s tymto cestom sa da experimenotvat ja som napriklad robila trosku slavnostnejsi ako tortu ktoru som trosku ozdobila (skusim pridat foto)



afataga
kolacik sa mi pozdava, vyzera byt dobry a este k tomu aj hrncekovy :-) pridala by som aj hrozienka
ola111
Mrkvové nerobievam často,ale tento sa mi páči...To množstvo surovín
je na dve formy,srnčie?Aby som išla na istotu :)))
helca103
@afataga ved tie hrozienka sú tam na fotografii č.1 pri kokose,orechoch a škorici.len som ich zabudla dať do rozpisu a to som si 2x kontrolovala. Ďakujem už som doplnila. @ola11 áno je to na dve formy srnčí chrbát alebo do muffinovej formy môžeš dať. Na obr.č.2 je vidieť že nie celkom do plna. @lusinkab máš ho naozaj krásny :-)
lusinkab
@helca103 narychlo sa mi ohlasila navsteva a ako spravna gazdinka so musela nieco pripravit a nepoznam ludi co by tento kolacik nemali radi,a hlavne je ze vsetko das do misky vylejes do formy a pecies.Ja som cesto vyliala do tortovej formy,korpus prerezala,potrela s kremom a uz len dozdobila vrch a navsteve velmi chutilo :-)
helca103
@lusinkab ja som to už tiež robila aj ako tortu či zákusok ktorý som poliala čokoládou a pokrájala na rezy. Veru máš pravdu ja výborný a rýchlo hotový :-) Tu sa fantázii medze nekladú a ak je šikovná gazdinka ako Ty, tak návšteva iba žasne ako rýchlo sa dá chutne upiecť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia