Mrkvové vanilkové rožky
Mrkvové vanilkové rožky
Autor receptu: palma
40 ks porcií |
60 minút príprava |
12 minút na 175 °C |
Postup- Očistenú mrkvu nastrúhame a necháme, nech pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame.
- V miske zmiešame múku s 2/3 cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a ručne zamracujeme tuk na pečenie. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto.
Keby sa príliš lepilo, pridáme múku.
- Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12 - 15 minút pri teplote 175 stupňov.
- Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých mandlí a zvyšného práškového cukru.
|