Mrkvové rohlíčky

veronka - bez fotkyveronka, 30. októbra 2016

Mrkva sa hodí aj na sladké zdravé mlsanie, tak prečo nevyužiť ju .

30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
250 g
1/2 bal
250 g
Plnka:
3-4 PL
200 g mletý (alebo orechy)




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme, nastrúhame na jemno na strúhadle Na strúhadle si postrúhame aj Palmarín / cez veľké slzičky strúhadla/, lepšie sa zapracuje do múky.

  2. 2

    Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva. Na doske spracujeme spolu s Palmarínom a postrúhanou mrkvou. Kým bude odpočívať ,pripravíme si plnku.

  3. 3

    Mak zomelieme, osladíme slivkovým lekvarom alebo marhuľovým džemom podľa chuti.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na doske asi 3 mm hrubé. Pokrájame aby sme mali vyššie trojuholníky /ako na croasanty/. Na každý lyžičkou dáme trochu plnky a zavinieme rohlíčky. Pečieme do mrkvovo-ružova na plechu vystlaného papierom na pečenie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia