Mrkvové pyré s mäsovými guľkami fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. októbra 2015
Mrkvové pyré s mäsovými guľkami (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduche a chutne jedlo :-)

Suroviny

1 - 1,5 kg
50 g
Mäsové guľky:
700 g
1 ks
3 strúčiky
1 PL (biber salcasi)
1 maly zväzok
1 ks
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do misky dame mlete mäso,nakrajanu cibulu na malicke kocky,nastruhany cesnak,nakrajanu vnat,paprikovu pastu,cayennske korenie ,stvorfarebne korenie a sol.Cele to dobre premiesame a az potom zamiesame do toho aj vajce.Ak bude masa priliz lepkava od vajca,tak zamiesame trocha struhanky.Potom tvarujeme z masy gulky ,velke ako pingpongova lopticka.Popritom si stale navlhcime ruky,aby sa nam lahsie tvarovalo :-) Napokon gulky odlozime aspon na 1h do chladnicky,aby stuhly,lebo vtedy sa lahsie pecu :-)

    Mrkvové pyré s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial si ocistime a pokrajame na hrubsie kruzky 1-1,5kg mrkvy.Do hrnca dame maslo,na ktore dame mrkvu,osolime ju a zakrytu pomaly dusime do mäkka.Mrkva si pocas dusenia pusti vlastnu stavu,takze ju netreba ani podliat.Len obcas premiesat :-) Ked uz budeme mat mrkvu mäkku,tak ju nechame trosku vychladit a potom ju ponornym mixerom rozmixujeme na kasu.Este osolime ak treba a pyre mame hotove :-) Kto chce,si moze podla chuti pridat aj mlieko,ci smotanu..

    Mrkvové pyré s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vybrati gulky najprv pred pecenim povalame v hl.muke :-) od toho dostanu taku korku :-) V jednej panvici si rozohrejeme trocha oleja a gulky v nej len prudko opecieme z oboch stran.Ked su z oboch stran opecene,tak ich zakryjeme na par minut ( cca.15) pokrievkou,aby sa este z vnutra udusili.Obcas medzitym potrasieme-pomykame panvicou,aby sa gulky popohynali a pootacali :-) Ako kontrolu prepolte jednu gulku,ci uz je z vnutra udusena.Napokon gulky povyberame a mozme podavat..

    Mrkvové pyré s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A uz len naservirovat a podavat.Na pyre poukladame gulky,ktore popolievame cesnakovym jogurtom a posypeme podla chuti Isot paprikou.Podla chuti mozte poliat aj paradajkovou omackou ,alebo zaliat na pol jogurtom a na pol paradajkovou omackou ;-) Prajem dobru chut :-)

    Mrkvové pyré s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
Aj mne sa veru páči toto jedlo celé ako je, mňam.
kukulienka71
vyzerá veľmi chutne, @cesminaz , mrkvové pyré som už robila, trocha inak ako ty, ale aj toto ma láka, dobre je to skombinované s guľkami.
izabella929
@cesminaz ,tvoje jedlo vyzerá krásne a zvodne)..mrkvu milujem a robila som z nej už pyré, ale spolu so zemiakmi,veľmi zaujímavá chuť..použila som ju aj ako perkelt aj prílohu..je mnohostranne využiteľná v kuchyni na slano aj na sladko..
anett91
vyzerá to perfektne :) ukladám do KK a určite vyskúšam :) presne takéto jedlo som hladala, kde nie je ako príloha zemiaky alebo ryža.. :)
cesminaz
Dakujem pekne vsetkym za nahliadnutie a mile komentare :-)
kecemis
@cesminaz paci sa mi toto. Je to pednoducha a lahka priloha. Ja robievam mrkvove puree na dva sposoby. K puree pridam trochu plesniveho syra, hodi sa k pecenemu mesu. Alebo na sladko palivo, med, citron, skorica, korenie a susene feferonky.
jamarlen
dr. burinológie, páči sa mi, veru, tvoje menu, jemná príloha, korenisté, trochu orientálne hoviadko /aj baranča by nebolo zlé, kebyže lacnejšie/, podrobný postup, lákavé foto - krásna práca!!!
cesminaz
@kecemis wow naozaj skvela a zaujimava kombinacia na pyre,ktoru tu spominas :-) Raz to vyskusa,znie to lakavo. @jamarlen .. :-)) si ma pobavil s tym oslovenim ;-P Dakujem za tvoj mili komentar,som rada ze sa ti recept paci :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia