Mrkvové minibábovky

Autor receptu: timara

Do nového roka som si dala za cieľ vyskúšať slávny americký dezert - mrkvový koláč. Prečítala som viac receptov na tento legendárny dezert a nakoniec sa rozhodla pre malé úpravy v recepte, pečenie vo formách na malé bábovky a namiesto krému z Philadelphie a masla som spravila krém z vyšľahanej šľahačky a mascarpone. A dopadlo to nad očakávania. Chutí tak dobre, že jeden kúsok nikdy nestačí. . .

2 malé bábovky
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ (vytvoríme suchú zmes). V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny, do ktorej potom postupne pridávame suchú zmes a olej.
  2. Do zmesy pridáme škoricu, na jemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Bábovky pečieme vo vymastených a múkou vysypaných formičkách (priemer 14cm) na 180 stupňov, dokým sa cesto neprilepuje na špajdlu.
  3. K bábovkam som podávala krém vymiešaný z vyšľahanej šľahačky a mascarpone dochutený vanilínovým cukrom.