Zeleninové fašírky
Mrkvové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: hviera
Prvýkrát to bol taký pokus, mix toho, čo bolo doma. Drahý ohŕňal nosom, čo z toho bude. Potom ochutnal a nevedel sa zastaviť :)
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu nastrúhame najemno. Najlepšie je túto prácu delegovať :)
Pripravíme aj ostatné suroviny, na obrázku chýba sezam, zabudla som ho pridať do foto :)
- Mrkvu nechávam aj so šťavou.
Všetko vymiešame, necháme cca 15 minút odstáť, aby ovsené vločky trochu zmäkli. Najlepšie sú ovsené vločky jemné, rýchlejšie zmäknú. Ak je potrebné, pridáme ešte jedno vajíčko.
- Formujeme malé fašírky, a pečieme na panvici, do zlata. Otáčame opatrne, majú tendenciu sa rozpadať.
- Vyšlo mi 19 kusov, podávam najčastejšie k prívarku. Dobrú chuť.