Mrkvová polievka

Mrkvová polievka
Foto: samanka
samankaSamanka, recept pridal: 13. augusta 2010 11:54Ďalšie jeho recepty

Túto polievočku robievam dosť často, je jednoduchá, rýchla a chutná. Ani neviem, odkiaľ mám na ňu recept.

Suroviny

3-4
porcie
10
minút
príprava
30-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame-cibuľu na drobno, mrkvu na kolieska, cesnak na tretinky, alebo ako sa podarí, orestujeme na masle (oleji), na masle má polievka lepšiu chuť. Zalejeme vodou a necháme uvariť do mäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, dolejem vodou, prisypeme karí korenie, necháme prevariť a podávame. Kto má rád syry, môže si do polievky pridať. Odporúčam. V tej mojej je originálny domáci údený ovčí syr z Liptova. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • janozmyjavy, 18. augusta 2010 o 13:10
    Skús trochu mrkvy postrúhať a samotne na tuku opražiť a uvidíš akú to dostane farbu. My sme doma vyrábali pravé slepačie polievky s pravou žltou farbou - tato.


  • samanka, 18. augusta 2010 o 13:50
    @janozmyjavy ďakujem za radu...spomínala mi kamoška, že takto "vyrábali" pravú bažantiu v jednej reštike


  • janozmyjavy, 25. augusta 2010 o 01:52
    Včera večer som počul o mrkvovej polievke, tak som si na Teba spomenul. Nejednalo sa ale o takúto polievku, len o obyčajný vývar s mrkvovými haluškami. Je to vlastne krupica s vajcom a postrúhanou mrkvou. Ja som to ešte neskúšal, no ako vložka do tejto polievky by to mohlo byť.


  • samanka, 25. augusta 2010 o 08:45
    @janozmyjavy to je dobrý nápad, najbližšie vyskúšam.


  • jerica, 23. septembra 2010 o 14:09
    aké jednoduché , tiež sme dávali do hovädzej polievky farbu z mrkvy , na mati osmažili nastrúhanú mrkvu naliali vodu , trochu prevarili , pridali sme do varenej hovädzej polievky , bola ako vyšitá zo sliepky. Nič neuškodilo , :-)) a tá tvoja je "jednoduchorýchla" mňam:-))


  • samanka, 23. septembra 2010 o 15:19
    @jerica tento rok je naša mrkva taká veľká, že na liter polievky mi stačia 3 mrkvy.....:-))))


  • mikat, 24. júna 2011 o 12:48
    Dnes som túto polievočku robila, práve kvôli rýchlosti. S tým kari je super. Ja som ho ale dala ešte na dusiacu sa mrkvu a rozmixovala som to len čiastočne, aby ostalo pár koliesok mrkvy + špaldové haluštičky ako závarka. Podávala som bez syra. Aj 3-ročný syn zjedol plný tanier a stále si pri tom hovoril mňam :)


  • mikat, 24. júna 2011 o 12:55
    Fíha, teraz pozerám, že máš uvedenú 30-40 minútovú tepelnú úpravu :O Ja som ju mala hotovú za 20 minút. Čo sa Ti na nej tak dlho varilo?


  • samanka, 24. júna 2011 o 14:36
    @mikat keď varím, občas sa aj zabudnem. Možno to toľko ani netrvalo...:-)))


  • monuli, 20. septembra 2011 o 16:08
    Nasla som recept narychlo,kedze potrebujem nieco rychle a hlavne do zaludka :) ,zaujala ma tato polievocka,tak som zvedava :) ,ale uz pi prvom ochutnani mi velmi zachutila aj ked este nebola uvarena :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist