Mrkvová polievka

Mrkvová polievka
Foto: baskaba
baskabaBaskaba, recept pridal: 23. septembra 2012 17:18Ďalšie jeho recepty

Inšpirovala som z českej stránky apetitonline.cz, a urobila som ju dnes ako rychly obed. Nemala som mletý zázvor, tak som čerstvý nakrájala na čo najmenšie kúsky :)

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu pokrájaj a v kastróli ju osmahni domäkka. Pridaj nakrájanú mrkvu, nakrájaný zemiak, zázvor a zalej vývarom ( môže byť aj hydinový) a dochuť.

2

Nechaj variť asi 30 min, potom odstav a nechaj trochu vychladnúť. Potom zmes rozmixuj.

3

Podávaj posypané dyňovými semienkami a môžete aj zakvapkať olejom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • garanco, 23. septembra 2012 o 18:03
    Len samé chutné veci sú v nej, oplatí sa ju uvariť! :-)))


  • violetacamorova, 23. septembra 2012 o 19:18
    Ja som minule robila aj s jablkami bola výborná, vyskúšam aj podľa tvojho receptu, ale bez semiačok, nechutia mi v polievke.


  • marianne, 23. septembra 2012 o 19:24
    teda,ta je perfektna,spravim na beton buduci tyzden


  • sneica, 24. septembra 2012 o 05:46
    polievka urcite vyborna...muzi v mojej rodinke nebudu ale zeny si pochutia:)))


  • valeri, 24. septembra 2012 o 11:35
    už je v KK,


  • marianne, 26. septembra 2012 o 10:46
    akurát som ju dovarila a dala si malú mištičku na koštovku.Je vynikajúca.Určite som nerobila posledný krát.


  • garanco, 27. septembra 2012 o 20:08
    Polievka bola chutná, budem ju variť častejšie. Tekvicové semienka som krátko popražila na olivovom oleji (niektoré vypukli ako pukancová kukurica) a boli veľmi chutné.


  • marika, 9. októbra 2012 o 08:00
    Ja ju tiež zvyknem variť. ale pridávam smotanu a uvarím osobitne 3-4 mrkvy pokrájam na krúžky a pridám do polievky pred dokončením, troška povarím spolu...


  • pacik, 13. mája 2013 o 15:03
    Skvelá polievka, u nás sa veru bude variť často :-)


  • tinuska4, 19. júna 2013 o 12:30
    vyborna bola, ja som tam dala aj cerstvy 1 petrzlen a podavala s krutonmi, urcite ju odteraz budem robievat velmi casto, dakujem za recept :o))) mozno tam vyskusam nabuduce dat trochu smotany, tak ako u brokolicovej.


  • livinka, 29. septembra 2013 o 10:52
    vcera vecer som ju robila, a priatel a aj jeho spolubyvajuci si ju nevedeli vynachvalit! receptik som si ale trosku upravila - pridala som cesnak, na zjemnenie sojovu smotanu, a kedze mam mrkvovu polievku (podobne ako paradajkovu) zafixovanu ako polievku sladsiu, tak som pridala na konci aj trochu trstinoveho cukru.. a fakt to nemalo chybu :)


  • elixir, 19. októbra 2013 o 13:01
    Dnes sme mali túto polievku na obed, výborná... tiež som pridala aj petržlenovú vňať ako tinuska4. Jedlo skvelé na zahriatie :)


  • elixir, 27. decembra 2013 o 19:01
    Dnes bola znovu. :) Milý si dal rovno dve porcie.






Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist