Mrkvová polievka

Mrkvová polievka
Foto: baskaba
baskabaBaskaba, recept pridal: 23. septembra 2012 17:18Ďalšie jeho recepty

Inšpirovala som z českej stránky apetitonline.cz, a urobila som ju dnes ako rychly obed. Nemala som mletý zázvor, tak som čerstvý nakrájala na čo najmenšie kúsky :)

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu pokrájaj a v kastróli ju osmahni domäkka. Pridaj nakrájanú mrkvu, nakrájaný zemiak, zázvor a zalej vývarom ( môže byť aj hydinový) a dochuť.

2

Nechaj variť asi 30 min, potom odstav a nechaj trochu vychladnúť. Potom zmes rozmixuj.

3

Podávaj posypané dyňovými semienkami a môžete aj zakvapkať olejom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • garanco, 23. septembra 2012 o 18:03
    Len samé chutné veci sú v nej, oplatí sa ju uvariť! :-)))


  • violetacamorova, 23. septembra 2012 o 19:18
    Ja som minule robila aj s jablkami bola výborná, vyskúšam aj podľa tvojho receptu, ale bez semiačok, nechutia mi v polievke.


  • marianne, 23. septembra 2012 o 19:24
    teda,ta je perfektna,spravim na beton buduci tyzden


  • sneica, 24. septembra 2012 o 05:46
    polievka urcite vyborna...muzi v mojej rodinke nebudu ale zeny si pochutia:)))


  • valeri, 24. septembra 2012 o 11:35
    už je v KK,


  • marianne, 26. septembra 2012 o 10:46
    akurát som ju dovarila a dala si malú mištičku na koštovku.Je vynikajúca.Určite som nerobila posledný krát.


  • garanco, 27. septembra 2012 o 20:08
    Polievka bola chutná, budem ju variť častejšie. Tekvicové semienka som krátko popražila na olivovom oleji (niektoré vypukli ako pukancová kukurica) a boli veľmi chutné.


  • marika, 9. októbra 2012 o 08:00
    Ja ju tiež zvyknem variť. ale pridávam smotanu a uvarím osobitne 3-4 mrkvy pokrájam na krúžky a pridám do polievky pred dokončením, troška povarím spolu...


  • pacik, 13. mája 2013 o 15:03
    Skvelá polievka, u nás sa veru bude variť často :-)


  • tinuska4, 19. júna 2013 o 12:30
    vyborna bola, ja som tam dala aj cerstvy 1 petrzlen a podavala s krutonmi, urcite ju odteraz budem robievat velmi casto, dakujem za recept :o))) mozno tam vyskusam nabuduce dat trochu smotany, tak ako u brokolicovej.


  • livinka, 29. septembra 2013 o 10:52
    vcera vecer som ju robila, a priatel a aj jeho spolubyvajuci si ju nevedeli vynachvalit! receptik som si ale trosku upravila - pridala som cesnak, na zjemnenie sojovu smotanu, a kedze mam mrkvovu polievku (podobne ako paradajkovu) zafixovanu ako polievku sladsiu, tak som pridala na konci aj trochu trstinoveho cukru.. a fakt to nemalo chybu :)


  • elixir, 19. októbra 2013 o 13:01
    Dnes sme mali túto polievku na obed, výborná... tiež som pridala aj petržlenovú vňať ako tinuska4. Jedlo skvelé na zahriatie :)


  • elixir, 27. decembra 2013 o 19:01
    Dnes bola znovu. :) Milý si dal rovno dve porcie.






Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist