Mrkvová polievka so zázvorom

jenni - fotkajenni, 8. decembra 2013
Mrkvová polievka so zázvorom
Foto: jenni

Mrkvovo-zázvorová polievka je vynikajúca hlavne na sychravé a chladné dni, pretože výborne zahreje organizmus a vďaka zázvoru je aj veľmi zdravá a vhodná napríklad Zobraziť celý popisMrkvovo-zázvorová polievka je vynikajúca hlavne na sychravé a chladné dni, pretože výborne zahreje organizmus a vďaka zázvoru je aj veľmi zdravá a vhodná napríklad aj pri chorobe. Ten, kto má rád pikantné jedlá si na nej zaručene pochutí.

2-3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 cm
1 ks
1 kocka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 750 ml vývaru, na ktorý použijeme len 1 kocku, aby vývar nebol príliš slaný. Ošúpeme mrkvu a čerstvý zázvor a nastrúhame na jemno. Očistíme si cibuľu a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľku do zlata a pridáme nastrúhanú mrkvu a jemne podusíme. Na záver dusenia pridáme nastrúhaný zázvor. Zalejeme vývarom a približne pol hodinu varíme na malom ohni.

  3. 3

    Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a dochutíme kurkumou. Kto má rád pikantné môže dochutiť ešte mletým zázvorom. Do malej misky nalejeme olivový olej a pretlačíme doňho strúčik čerstvého cesnaku. Polievku podávame s opečeným chlebom, ktorý potrieme cesnakovým olejom. Polievku môžme dozdobiť opraženými dyňovými semienkami.

Diskusia k receptu

majlus
áno, mrkvová so zázvorom je geniálna mám rada ale kurkuma a cesnak mi tam akosi nesedí..ale je to o chuti...hlavne ,že chutila ☺
sandraviglasova
aj ja robím mrkvovú so zázvorom :) ale vôbec nerozumiem, prečo všetci pcháte do polievok tie bujóny? Máte radi tú chuť či čo? Však chuť mrkvy, aj zázvoru a soli stačí, aby sa to dalo jesť :) ale ďakujem za pripomenutie, cez víkend ju urobím podľa seba a tiež ju sem hodím ;)
mijaita
Jen hodne mrkve, zazvor, smetana a petrzelkové pesto. Lepší než nejlepší. Vařila jsem ji včera a dívam, jestli tady není taková a ono jsem ji i četla. Ani cibuli nedavam, jen mrkev a zázvor a smetanu. Dochutím tim petržel pestem. A ten zazvor mixuju i s mrkví, nepasiruju. Tak ti k receptu davam alespon fotku, sama rc uz pridavat nebudu.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia