Mrkvová polievka
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Autor receptu: lunter
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Najskôr si pripravíme Harissa pastu.
Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú. Zbavíme ich šupiek a dužinu dáme do mixéra. Pridáme čerstvé nakrájané chilli papričky, cesnak, celé čierne korenie, soľ, rímsku rascu, citrónovú šťavu a sušený koriander. Všetko rozmixujeme na pastu, ktorú môžeme v prípade potreby rozriediť olivovým olejom.
- Polievku pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pór a cesnak. Pridáme nakrájanú mrkvu, soľ, rascu a restujeme asi 10 minút. Zmes zalejeme vývarom a dusíme domäkka, potom polievku rozmixujeme. Dochutíme Harissa pastou, šťavou z citróna, zázvorom a v prípade potreby ešte osolíme.
- Extra tip: Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájané údené tofu. Keď jemne zhnedne, preložíme ho do misky.
Na rovnakej panvici orestujeme píniové oriešky spolu s petržlenovou vňaťou.
- Polievku môžeme servírovať ozdobenú píniovými orieškami s petržlenovou vňaťou, prípadne aj s kockami restovaného údeného tofu.
|