Mrkvová polievka (diétna)

mariana33 - fotkamariana33, 4. septembra 2013
Mrkvová polievka (diétna)
Foto: mariana33

Tento recept som našla v dákom diétnom časopise, rýchla, hustá a sýta...

1-2
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1/2 l
1 krajec
1 ČL
1 PL
 alebo ľanové




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, opražíme.

    Mrkvová polievka (diétna) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka.

    Mrkvová polievka (diétna) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixujeme, podľa chuti osolíme a okoreníme.

    Mrkvová polievka (diétna) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kyslú smotanu. Hotovú polievku posypeme semiačkami, a kockami na sucho opečeným chlebom.

    Mrkvová polievka (diétna) - obrázok 4

Diskusia k receptu

alali
tuto polievku varim casto a rada, lebo je rychla a chutna. ja do nej este pridavam zazvor.
rea1
aha, aké šikovné. predvčerom som bola u lekárky a tá mi po krátkom uvažovaní zakázala jesť takmer všetko. vraj - iba zozačiatku. tak sa už teším na pokračovanie. :-) ale táto polievka sa mi páči, prečo ma niečo takého nenapadlo? okrem toho - veď sa to dá robiť z akejkoľvek zeleniny, čo je fajn. takže zaraďujem do jedálnička a tebe ďakujem za recept. možno si ma zachránila od smrti hladom. :-))
mariana33
@rea1 som rada, že som ťa možno zachránila pred hladom...:o))
@alali skúsim aj ja nabudúce pridať aj zázvor...môže to mať dobrú chuť
rea1
@marianka , tak nech som tu za debila ale aj tak sa opýtam: ako je to vlastne s tým pointovaním? vidím napr.: 4 ľudia, 3,8 hviezdičky. keďže recepis sa mi veľmo popačuje, švacnem mu 4* a vo výsledkoch sa objaví 5 ľudí, 3,2*. samozrejme, že som si tie čísla teraz vycucla z palca, ale princíp je jasný. teda - mne vôbec. ako mám hviezdičkovať, keď chcem aby sa objavil nielen väčší počet ľudí ale aj väčší počet pointov? bodov? hviezdičiek? čohokoľvek? možno som len mimoň ale toto ma dosť irituje. (to je pekné slovo, to sa mi páči, zneje tak inteligentne. :-) )
irenaw
@rea1 Jani, 5 ľudí spolu 21 hviezdičiek, priemer 4,2 hviezdičky, 6 ľudí spolu 25 hviezdičiek, priemer 4,16666... zaokrúhlene 4,2 hviezdičky - ani to nezbadáš ;-)))
marianne
ja o hviezdickovani neviem ani tuk,nehviezdickujem vobec @rea :-))my tu tocime o niecom inom,strazime vahu:-))...s @mariankou.Teda ktoru z nas si vlastne myslela?
tiginko
keď napr. dali 4 ľudia 5+4+3+3 hviezdičky, tak priemer je 3,75 a systém zrejme zaokrúhľuje nahor, takže to je 3,8. Ty keď pridáš 4 hviezdičky, tak 5+4+3+3+4=19 / 5 = 3,8. A hľa, síce si dala 4 hv. ale priemer zostal rovnaký :-)
rea1
no, veď hovorím, že som mimoň, pointy som si zamenila s hviezdičkami. čo ovšem nič nemení na tom, že som tomu hviezdičkovaniu nerozumela. :-) ale polievka je to výborná a na body sa vybodnite, aj tak je bodová diéta nezmysel. a teraz sa idem naobedovať. :-))
andiss
Fajnáá :-) ja tiež ešte ten zázvor do toho, mňam. Staré známe v jednoduchosti je krása, no tu hlavne chutnosť. Píše sa že kys.smotana alebo sezamové semienka. Tie to dokážu zhustiť? Či to len pre chuť? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia