Mrkvička na masle

grg - fotkagrg, 15. marca 2014
Mrkvička na masle
Foto: grg

...vhodná na rýchlu a zdravú večeru, alebo ako príloha. Recept vznikol za tmavého intrákového večera pri použití fantázie..;)

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
cca 25 g
1/2 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Uvaríme si očistenú mrkvu v slanej vode (ja som do nej pridala aj trošku rasce). Mrkvu môžme nakrájať ľubovoľne, varíme do polo-mäkka nech nie je príliš tvrdá, ani rozvarená, cca 2-5 min.

  2. 2

    Uvarenú mrkvu scedíme, na panvici si spražíme maslo, pridáme trochu na drobno nakrájanej cibuľky, tekvicové semiačka, rascu. Popražíme do sklovita, pridáme mrkvu a okoreníme.

  3. 3

    Môžme podávať :)...ja som použila rímsky šalát a celozrnný chlebík (no šalát bol trošku horkastý) tak môžme použiť aj iný, ale aj bez neho je to super:) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

53007_1395877119 - profilový obrázok
grg
grg
Ďakujeem :)...ale chutila lepšie ako vyzerala
marianne
mne sa to paci,troskou dobreho syra by som pre seba este posypala,alebo kusok pecenej morcaciny prisupla...:-) inak vyborny lahky obed alebo vecera...
hubata
Robievam podobne mrkvu (ale aj inú zeleninu), ale ju nikdy vopred neuvarím zvlášť. Dusím ju v malom množstve vody, zdá sa mi zbytočné vyliať vývar z mrkvy.
53007_1395877119 - profilový obrázok
grg
grg
@hubata ďakujem za radu, skúsim nabudúce :)..tiež mi bolo ľúto vyliať, no nenapadlo ma podusiť,,,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia