Mriežkový tvarohový koláč

ancicka - fotkaancicka, 9. júna 2012
Mriežkový tvarohový koláč
Foto: ancicka

Ked náhodou potrebujete rýchlo upiecť koláč ,napr.na raňajky,tak skúste taký.Môžte ho urobiť akúkoľvek inú plnku.Z lekvárom ,makom ,jablkami ,alebo čo v tej chvíli mate Zobraziť celý popisKed náhodou potrebujete rýchlo upiecť koláč ,napr.na raňajky,tak skúste taký.Môžte ho urobiť akúkoľvek inú plnku.Z lekvárom ,makom ,jablkami ,alebo čo v tej chvíli mate po ruke doma.

12
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
 podľa návodu
  ľubovoľná.




Postup

  1. 1

    Ked máte takého pomocníka doma po ruke,tak napr.ako ja,že som nemala na raňajky nič doma,tak na rýchlo s týmto pomocníkom urobíte koláčik fajnový.Určite nebudete musieť robiť budíček,lebo vôňa čerstvo upečeného koláča určite vytiahne všetkých s postele.

    Mriežkový tvarohový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Stačí ked podľa návodu pripravíte cesto,ktoré nekysne,takže hned si treba zapnúť rúru aby sa nahriala.Zatiaľ si cesto vyvaľkáme a asi z tretina si narežeme 1 cm pásiky na mriežky. Zbytok prenesieme na plech a natrieme plnkou.

  3. 3

    Ja som použila tvarohovú:250 g tvaroh hrudkový,podľa chutí cukor 1 vanilkový cukor,1/2 zlatého klasu a 1 vajíčko.Premiešame a natrieme na cesto.na tvaroh poukladáme cesto,ktoré sme narezali na pásiky vo forme mriežky a upečieme.Po upečení pocukrujeme.

Diskusia k receptu

ula2
milujem rýchle koláče...ukladám do KK.
havino
mám toho pomocníka doma, aj pol roka hádam už a ani ma veru nenapadlo prečítať na obale návod, ja, že bude na také rýchlejšie kysnutie, ukladám, ak raz použijem, pekný ho máš
marijanka712
nepoznám, ale budem si musieť v obchode trocha viac všímať aj polotovary ked máme takéto dobroty na dosah niekedy sú situácie, že by sa takéto rýchlovky zišli.
medovnicek
ešte som s tým pomocníkom nikdy niepiekla, ale určite je dobré mať ho doma po ruke pre strýčka príhodu, teraz aspoň viem ako to vlastne funguje
paeva
ani ja nepoznám, to cesto potom kysne až v rúre? už mám napísané na listku, musím vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia