Mrezovnik-Marmeládový koláč

gionima - fotkagionima, 31. mája 2012
Mrezovnik-Marmeládový koláč
Foto: gionima

Tento recept mi dala moja kamaratka,doteraz som tento kolacik len kupovala,doma ho mame vsetcia moc radi a tak som chcela spravit domaci bez konzervantov Zobraziť celý popisTento recept mi dala moja kamaratka,doteraz som tento kolacik len kupovala,doma ho mame vsetcia moc radi a tak som chcela spravit domaci bez konzervantov a chuti o daco lepsie :) a mozem si ho naplnit,ako chcem ja.

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
150 g
300 g
1 ks
2 ks
napln:
300 g
alebo:
1 ks
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny na cesto zmiesime.Vyformujeme z cesta gulu a zabalime do potravinarskej folie,dame do chladu na 1/2hodinu.Po 1/2hodine vyvalkame 2/3 cesta a ulozime do formy vymastenej maslom a vysypanej mukou a popichame vydlickou.Natrieme marmeladou ktoru sme si zvolili a upravime kraje.Zvysnu tretinu cesta vyvalkame a nakrajame na tenke pasiky (cca.1,5 cm)ktore ukladame na marmeladu tak,aby nam vznikla mriezka.Da sa piect na 30/35 minut na 180°C. Ak by ste robili kolac plneny ovocim mriezkou sa nezdobi naplni sa pudingom nan ulozime nakrajane ovocie a zakryje sa zelatinou.Puding,ovocie a zelatinu pridame az po upeceni cesta. Nemam teraz foto z ovocim,ale pridam :)Dobru chut :)

    Mrezovnik-Marmeládový koláč - obrázok 1

Diskusia k receptu

viera1
Takým by si ma potešila...A ešte piškótovou roládou s lekvárom.Jednoduché a chutné.
valeri
Ďakujem, že si mi pripomenula tento vďačný koláčik.
orchidea
Ďakujem za recept... o tomto koláči stále sníva moja dcéra, robila som jej podobný ale do cesta išli orechy a to nechcela, toto tvoje obyčajné cesto sa mi páči, takže ho určite vyskúšam, vyzerá veľmi pekne.
sovka62
Toto je koláčik nášho detstva, ak sme mali chuť na niečo sladké, toto bolo hotové šup-šup. Vtedy sa takéto mrežovníky piekli často aj v iných rodinách, potom ako vyšli z módy. Ak stihnem, upečiem ešte dnes, také chute si mi narobila.
Pekávam mrežovník aj z medového cesta, keď budem piecť, pridám ho.
sovka62
Tak som to stihla, práve som ho vytiahla z rúry.
Nemala som čas dať chladiť cesto, tak som tretinu rovno šupla do vymasteného a múkou vysypaného plechu a rozvaľkala som ho váľkom do jednej ruky rovno tam, aby sa mi mäkké cesto pri prenášaní neroztrhlo. Dopadlo to dobre, koláč vyzerá výborne, už aby vychladol, nech môžme ochutnať.
orchidea
dnes som upiekla tvoj koláč a je výborný... cesto sa mi zdalo dosť mäkké a ťažšie sa s ním robilo, neviem či to tak malo byť... tak som pridala trošku viac múky a dochutila som ho škoricou...
gionima
ano aj moje byva dost makke aj sa s nim tazsie pracovalo,ale pohram sa s tim a muku nepridavam bala som sa aby to nebolo moc mukove.no a aky bol vysledok?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia