Mrežovník (fotorecept)

Mrežovník (fotorecept)
Foto: elisticka
elistickaElisticka, recept pridal: 10. decembra 2012 15:42Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik som urobila z dvoch druhov receptov čo mám ešte z minulého storočia:-) v jednom sa mi viac páčilo cesto a v druhom plnka a vznikol senza mrežovník....

Suroviny

20
porcií
60
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

pripravíme si všetko na pečenie
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 1

2

odvážime si múku a postupne pridáme všetky suroviny na prvé cesto a vypracujeme
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 2

3

2/3 cesta rozvalkáme na vystlaný plech
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 3

4

potrieme džemom
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 4

5

potom si pripravíme druhé cesto : orechy ..cukor a žltka vymiešame
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 5

6

pridáme tuhý sneh a vymiešame jemne cesto
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 6

7

vylejeme na plech a uhladíme
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 7

8

zo zvyšného cesta urobíme "šúlky" a poukladáme na druhé cesto (možete robiť aj z vyvalkaného cesta radielkom pásiky...)
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 8

9

dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st.C a pečieme asi 35 minút...
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 9

10

vychladnutý pokrájame ostrým nožom
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 10

11

pocukríme a podávame.. dobrú chuť !!
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • turistka, 10. decembra 2012 o 16:55
    @Elisticka , takýto druh mám rada, je výborný ku kávičke, robím síce trošku ináč, ale v podstate je to podobné.


  • sovka62, 10. decembra 2012 o 16:56
    Veľmi pekný a iste aj chutný, ja robievam len natretý lekvárom a hojne posypaný sekanými orechmi. Tie sa pripečú a koláču dajú výbornú chuť. Ale tvoj recept si uložím, tvoj mrežovník ja taký slávnostnejší.


  • izabella929, 10. decembra 2012 o 16:59
    @elisticka...ten tvoj koláčik vyzerá prudlo jedlý.-))) krása...nemá chybu.-)


  • marijanka712, 10. decembra 2012 o 17:59
    krásný koláčik Eliška už očakávaný dúfam že ho vložiš aj do bosoriek chuťovo vyvážený , takéto u nás môžu byť aj každý deň -paráda


  • 1947, 10. decembra 2012 o 18:03
    zaujímavé, ja na prvé cesto dávam postrúhané jablká, škoricu a orechy, urobím aj podľa teba


  • ebaka, 10. decembra 2012 o 18:19
    robím tiež takýto a voláme ho ,,sibírsky,,


  • vierik, 10. decembra 2012 o 18:27
    Eliška máš ho pekný,vydarený.Chuť poznám je vynikajúci robievam takýto :





  • orchidea, 10. decembra 2012 o 18:33
    Páči sa mi tvoj mrežovník...ukladám si recept


  • dorisa, 10. decembra 2012 o 19:13
    ...robiš chute..... pekný koláčik, ja nejako nepečiem.....ale nevidno to na postave, haha


  • margaretka28, 10. decembra 2012 o 19:18
    Robievam podobný, je výborný !


  • medulienka122, 10. decembra 2012 o 20:10
    presne dnes o takom niečom snívam, len čakám, kedy mi môj "drahý" načistí orechy, od rána ešte stále nič, hádam sa raz dočkám...:-)), zatiaľ musí ísť táto dobrôtka do kk


  • gordonko, 10. decembra 2012 o 20:24
    ... dobrý a jednoduchý taký sa mi páčí ... UKLADÁM


  • darina57, 10. decembra 2012 o 20:26
    super..


  • violetacamorova, 10. decembra 2012 o 21:15
    Taky som este nepiekla len mrezovnik s dzemom a doma je kopec orechov tak si to ukladam.


  • 3sandra3, 10. decembra 2012 o 21:29
    výborne musí chutiť... cítim to....


  • stacy77777, 11. decembra 2012 o 03:54
    veľmi pekný


  • anina43, 11. decembra 2012 o 04:56
    pekávam podobný pod názvom Londýnske rezy, navrch ide snehovo-orechové cesto, žltky idú do prvého cesta, Koláčik je voňavý, trvanlivý, vhodný aj na dlhé cestovanie. dokonca som ho pekávala aj na vianoce, nahradil zliepané kolieska s lekvárom. tento koláčik určite bude výborný, je aj krajší a lepšie sa krája. a keďže v ňom nie je plnka, ale lekvár, veľmi chutí aj mužskej časti rodiny.


  • anina43, 11. decembra 2012 o 04:58
    @vierik tvoj recept sa mi nepodarilo otvoriť, škoda


  • marta23, 11. decembra 2012 o 10:29
    ani mne, @vierik sa nedal otvoriť. Treba opakovať vloženie.


  • vierik, 11. decembra 2012 o 13:58
    Skúsim ešte raz,hoci ja to mám




  • elisticka, 11. decembra 2012 o 14:14
    Vierka mas ho naaaaaaaaaaaadherny krajsi ako moj......


  • bozulka, 11. decembra 2012 o 14:30
    Je úplne jedno aký mrežovník...všetky mám veľmi rada.Prvý si pamätám z krehkého cesta s lekvárom...Volakedy to bývali svadobné koláče...


  • dogagador, 11. decembra 2012 o 15:41
    nadhera, idem piect!


  • anina6, 11. decembra 2012 o 16:07
    samozrejme že si ho ukladám a upečiem.


  • lina4, 25. marca 2013 o 18:07
    Výborný, krehučký mrežovník!! Urobila som v sobotu a v nedeľu sa celý zjedol. Každý hneď pýta recept. Upečiem aj koncom týždňa - na Veľkú noc.


  • elisticka, 25. marca 2013 o 18:09
    dakujem som rada ze sa vydaril a chutil :-)) veru dobry napad na Velku noc upiect.)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist