Mrežovník (fotorecept)

Mrežovník (fotorecept)
Foto: elisticka
elistickaElisticka, recept pridal: 10. decembra 2012 15:42Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik som urobila z dvoch druhov receptov čo mám ešte z minulého storočia:-) v jednom sa mi viac páčilo cesto a v druhom plnka a vznikol senza mrežovník....

Suroviny

20
porcií
60
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

pripravíme si všetko na pečenie
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 1

2

odvážime si múku a postupne pridáme všetky suroviny na prvé cesto a vypracujeme
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 2

3

2/3 cesta rozvalkáme na vystlaný plech
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 3

4

potrieme džemom
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 4

5

potom si pripravíme druhé cesto : orechy ..cukor a žltka vymiešame
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 5

6

pridáme tuhý sneh a vymiešame jemne cesto
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 6

7

vylejeme na plech a uhladíme
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 7

8

zo zvyšného cesta urobíme "šúlky" a poukladáme na druhé cesto (možete robiť aj z vyvalkaného cesta radielkom pásiky...)
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 8

9

dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st.C a pečieme asi 35 minút...
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 9

10

vychladnutý pokrájame ostrým nožom
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 10

11

pocukríme a podávame.. dobrú chuť !!
Mrežovník (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • turistka, 10. decembra 2012 o 16:55
    @Elisticka , takýto druh mám rada, je výborný ku kávičke, robím síce trošku ináč, ale v podstate je to podobné.


  • sovka62, 10. decembra 2012 o 16:56
    Veľmi pekný a iste aj chutný, ja robievam len natretý lekvárom a hojne posypaný sekanými orechmi. Tie sa pripečú a koláču dajú výbornú chuť. Ale tvoj recept si uložím, tvoj mrežovník ja taký slávnostnejší.


  • izabella929, 10. decembra 2012 o 16:59
    @elisticka...ten tvoj koláčik vyzerá prudlo jedlý.-))) krása...nemá chybu.-)


  • marijanka712, 10. decembra 2012 o 17:59
    krásný koláčik Eliška už očakávaný dúfam že ho vložiš aj do bosoriek chuťovo vyvážený , takéto u nás môžu byť aj každý deň -paráda


  • 1947, 10. decembra 2012 o 18:03
    zaujímavé, ja na prvé cesto dávam postrúhané jablká, škoricu a orechy, urobím aj podľa teba


  • ebaka, 10. decembra 2012 o 18:19
    robím tiež takýto a voláme ho ,,sibírsky,,


  • vierik, 10. decembra 2012 o 18:27
    Eliška máš ho pekný,vydarený.Chuť poznám je vynikajúci robievam takýto :





  • orchidea, 10. decembra 2012 o 18:33
    Páči sa mi tvoj mrežovník...ukladám si recept


  • dorisa, 10. decembra 2012 o 19:13
    ...robiš chute..... pekný koláčik, ja nejako nepečiem.....ale nevidno to na postave, haha


  • margaretka28, 10. decembra 2012 o 19:18
    Robievam podobný, je výborný !


  • medulienka122, 10. decembra 2012 o 20:10
    presne dnes o takom niečom snívam, len čakám, kedy mi môj "drahý" načistí orechy, od rána ešte stále nič, hádam sa raz dočkám...:-)), zatiaľ musí ísť táto dobrôtka do kk


  • gordonko, 10. decembra 2012 o 20:24
    ... dobrý a jednoduchý taký sa mi páčí ... UKLADÁM


  • darina57, 10. decembra 2012 o 20:26
    super..


  • violetacamorova, 10. decembra 2012 o 21:15
    Taky som este nepiekla len mrezovnik s dzemom a doma je kopec orechov tak si to ukladam.


  • 3sandra3, 10. decembra 2012 o 21:29
    výborne musí chutiť... cítim to....


  • stacy77777, 11. decembra 2012 o 03:54
    veľmi pekný


  • anina43, 11. decembra 2012 o 04:56
    pekávam podobný pod názvom Londýnske rezy, navrch ide snehovo-orechové cesto, žltky idú do prvého cesta, Koláčik je voňavý, trvanlivý, vhodný aj na dlhé cestovanie. dokonca som ho pekávala aj na vianoce, nahradil zliepané kolieska s lekvárom. tento koláčik určite bude výborný, je aj krajší a lepšie sa krája. a keďže v ňom nie je plnka, ale lekvár, veľmi chutí aj mužskej časti rodiny.


  • anina43, 11. decembra 2012 o 04:58
    @vierik tvoj recept sa mi nepodarilo otvoriť, škoda


  • marta23, 11. decembra 2012 o 10:29
    ani mne, @vierik sa nedal otvoriť. Treba opakovať vloženie.


  • vierik, 11. decembra 2012 o 13:58
    Skúsim ešte raz,hoci ja to mám




  • elisticka, 11. decembra 2012 o 14:14
    Vierka mas ho naaaaaaaaaaaadherny krajsi ako moj......


  • bozulka, 11. decembra 2012 o 14:30
    Je úplne jedno aký mrežovník...všetky mám veľmi rada.Prvý si pamätám z krehkého cesta s lekvárom...Volakedy to bývali svadobné koláče...


  • dogagador, 11. decembra 2012 o 15:41
    nadhera, idem piect!


  • anina6, 11. decembra 2012 o 16:07
    samozrejme že si ho ukladám a upečiem.


  • lina4, 25. marca 2013 o 18:07
    Výborný, krehučký mrežovník!! Urobila som v sobotu a v nedeľu sa celý zjedol. Každý hneď pýta recept. Upečiem aj koncom týždňa - na Veľkú noc.


  • elisticka, 25. marca 2013 o 18:09
    dakujem som rada ze sa vydaril a chutil :-)) veru dobry napad na Velku noc upiect.)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist