Mrežovník

veronka12 - bez fotkyveronka12, 25. februára 2013
Mrežovník
Foto: veronka12

tento recept mam strasne rada je celkom lahky mam ho od svojej babicky.

10
porcií
10 minút
príprava
15-25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 ks
1/2 bal
200 g
200 g
1 kg
podľa chuti
trochu




Postup

  1. 1

    dáme si do misky polohrubú múku aj hladkú múku zmiesame ich spolu, pridame vajcko a smotanu s cukrom dobre premiesame.

  2. 2

    potom pridame pri izbovej teplote maslo teda palmarin. nakoniec pridáme kypriaci prasok. cesto si vyvalkame na pracovnej doske a podla velkosti plechu si odkrojime seto a vlozime na plech kde sme dali papier na pecenie.

  3. 3

    potom si nastruhame jablcka dame si ich do hrnca podusit iba nachvilocku aby zmekli a pridame skoricu s cukrom. potom jablcka dame na cesto a pomocou noza si z cesta ktore nam zostalo vykrojime pruske a ukladame ich na kolac aby nam vznikla mrieska, a dame piect. dobrú chuť.

Diskusia k receptu

afataga
no tak ja neviem, kolko mas rokov, ale naozaj babicka pouzivala palmarin?
denyany
moja mama je babičkou už 15 rokov a palmarín používa tiež, ale ktovie, afataga všetko tak spakruky komentuje, asi je múdrejšia ako my ostatní. a veronika, robievam podobné cesto, ale bez smotany. nabudúce skúsim podľa teba, som zvedavá, čo tam tá smotana urobí.
afataga
@radost dakujem za opytanie, dari sa mi dobre :-)
@denyany keby si si nasla nieco o tych umelych tukoch, aj ty by si bola mudrejsia, je to strasne skodlive, len ako priklad uvediem, ze zapchavaju bunkove steny a nase bunky sa potom dusia, je ale toho ovela viac, kto chce, najde si informacie
akeber
super koláčik jablkové nikdy nie je dosť už je v kk
douglas
Priveľa múky a cukru, ale to babičky asi moc radi a zbytočne pridávajú, resp. preplácavajú. Smotanu do cesta pridávám bežne - cesto je lahodnejšie, najmä do cesta určeného na koláče s jablkami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia