Mrazená jogurtová torta

Mrazená torta z malinového jogurtu

Autor receptu: redakcia

12
porcií
45 (+mrazenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maliny vložíme do hrnca, pridáme dreň z vanilkového struku a med. Dusíme do zmäknutia. Ponorným mixérom maliny rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté malinové pyré vmiešame do jogurtu tak, aby hmota ostala mramorová, nepravidelne zafarbená. Ochutený jogurt dáme na 1/2 hodinu do mrazničky.
  3. Sušienkový korpus: Maslo rozpustíme na miernom ohni. Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme valčekom najemno a spojíme s rozpusteným maslom. Sušienkovú hmotu utlačíme na dno tortovej formy.
  4. Malinový jogurt rozotrieme na pripravený korpus vo forme. Povrch uhladíme. Tortu vložíme na 4 hodiny do mrazničky.
  5. Pred krájaním tortu dáme do chladničky asi na 15 minút, aby povolila. Ozdobíme malinami a lístkami mäty alebo medovky.