Mrazená polievková zelenina

Autor receptu: tlustoch

Stále manželka kupovala mrazenú zeleninu, tak som sa rozhodol tento recept niekde získať, aj sa mi to podarilo a tak je tu.

18
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do 4 l vody dáme 1,5 Čl kyseliny citronovej.Vodu privedieme do varu, celý karfiol vložime do vriacej vody.Karfiol varíme 4 minuty,potom ho vyberieme necháme karfiol vychladnuť a vodu vylejeme. Karfiol sa varí v kyseline preto, že po rozpustení z mrazničky zostáva karfiol celý a nepremení sa na kašu.
  2. Mrkvu, petržlen, púr a kel nadrobno pokrájame, dôkladne všetko spolu pomiešame. Pripravíme 3 l vriacej čistej vody v ktorej po jednotlivých dávkách varíme zeleninovú zmes 3min. S cedidlom zeleninu vyberáme, opláchneme studenou vodou. K uvarenej zmesy pridáme na drobno pokrájaný karfiol a dôkladne pomiešame.
  3. Plníme do mikroténových sáčkov po 30 - 35 dkg zeleninovej zmesy, vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Používa sa na polievky s cestovinami a bujonom, prívarky, omáčky a pod.