Mrazená polievková zelenina

tlustochTlustoch, 66 ročný muž, recept pridal: 8. mája 2011 18:17Ďalšie jeho recepty

Stále manželka kupovala mrazenú zeleninu, tak som sa rozhodol tento recept niekde získať, aj sa mi to podarilo a tak je tu.

Suroviny

18
porcií
60
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do 4 l vody dáme 1,5 Čl kyseliny citronovej.Vodu privedieme do varu, celý karfiol vložime do vriacej vody.Karfiol varíme 4 minuty,potom ho vyberieme necháme karfiol vychladnuť a vodu vylejeme. Karfiol sa varí v kyseline preto, že po rozpustení z mrazničky zostáva karfiol celý a nepremení sa na kašu.

Mrkvu, petržlen, púr a kel nadrobno pokrájame, dôkladne všetko spolu pomiešame. Pripravíme 3 l vriacej čistej vody v ktorej po jednotlivých dávkách varíme zeleninovú zmes 3min. S cedidlom zeleninu vyberáme, opláchneme studenou vodou. K uvarenej zmesy pridáme na drobno pokrájaný karfiol a dôkladne pomiešame.

Plníme do mikroténových sáčkov po 30 - 35 dkg zeleninovej zmesy, vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Používa sa na polievky s cestovinami a bujonom, prívarky, omáčky a pod.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

3 komentáre k receptu
  • evia, 9. mája 2011 o 07:36
    s tým karfiolom je to dobrý nápad, ostatné robím rovnako


  • mamenka, 9. mája 2011 o 18:11
    Presne takto to robím aj ja. :-)))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • tlustoch, 11. mája 2011 o 07:17
    Priatelia zabudol som dopísať, že v zime vybrať z mrazničky nechať roztopiť a použiť ho ako šalát v sladkokyslom náleve.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine.

Veľkonočná saláma
Obe mandle v našej záhrade toho roku opäť zakvitli. Veľkoplodá ešte koncom februára a maloplodá o čosi neskôr. Kvitli dlho. Akoby čakali na prebúdzajúce sa včely.

Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist