Mrazená polievková zelenina

tlustoch - fotkatlustoch, 8. mája 2011

Stále manželka kupovala mrazenú zeleninu, tak som sa rozhodol tento recept niekde získať, aj sa mi to podarilo a tak je tu.

18
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,10 kg
1 kg  čerstvá
0,30 dkg
0,80 dkg
0,60 dkg
1,5 čl




Postup

  1. 1

    Do 4 l vody dáme 1,5 Čl kyseliny citronovej.Vodu privedieme do varu, celý karfiol vložime do vriacej vody.Karfiol varíme 4 minuty,potom ho vyberieme necháme karfiol vychladnuť a vodu vylejeme. Karfiol sa varí v kyseline preto, že po rozpustení z mrazničky zostáva karfiol celý a nepremení sa na kašu.

  2. 2

    Mrkvu, petržlen, púr a kel nadrobno pokrájame, dôkladne všetko spolu pomiešame. Pripravíme 3 l vriacej čistej vody v ktorej po jednotlivých dávkách varíme zeleninovú zmes 3min. S cedidlom zeleninu vyberáme, opláchneme studenou vodou. K uvarenej zmesy pridáme na drobno pokrájaný karfiol a dôkladne pomiešame.

  3. 3

    Plníme do mikroténových sáčkov po 30 - 35 dkg zeleninovej zmesy, vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Používa sa na polievky s cestovinami a bujonom, prívarky, omáčky a pod.

Diskusia k receptu

evia
s tým karfiolom je to dobrý nápad, ostatné robím rovnako
tlustoch
Priatelia zabudol som dopísať, že v zime vybrať z mrazničky nechať roztopiť a použiť ho ako šalát v sladkokyslom náleve.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia