Mrazená polievková zelenina

tlustochTlustoch, recept pridal: 8. mája 2011 18:17Ďalšie jeho recepty

Stále manželka kupovala mrazenú zeleninu, tak som sa rozhodol tento recept niekde získať, aj sa mi to podarilo a tak je tu.

Suroviny

18
porcií
60
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do 4 l vody dáme 1,5 Čl kyseliny citronovej.Vodu privedieme do varu, celý karfiol vložime do vriacej vody.Karfiol varíme 4 minuty,potom ho vyberieme necháme karfiol vychladnuť a vodu vylejeme. Karfiol sa varí v kyseline preto, že po rozpustení z mrazničky zostáva karfiol celý a nepremení sa na kašu.

2

Mrkvu, petržlen, púr a kel nadrobno pokrájame, dôkladne všetko spolu pomiešame. Pripravíme 3 l vriacej čistej vody v ktorej po jednotlivých dávkách varíme zeleninovú zmes 3min. S cedidlom zeleninu vyberáme, opláchneme studenou vodou. K uvarenej zmesy pridáme na drobno pokrájaný karfiol a dôkladne pomiešame.

3

Plníme do mikroténových sáčkov po 30 - 35 dkg zeleninovej zmesy, vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Používa sa na polievky s cestovinami a bujonom, prívarky, omáčky a pod.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evia, 9. mája 2011 o 07:36
    s tým karfiolom je to dobrý nápad, ostatné robím rovnako


  • mamenka, 9. mája 2011 o 18:11
    Presne takto to robím aj ja. :-)))


  • tlustoch, 11. mája 2011 o 07:17
    Priatelia zabudol som dopísať, že v zime vybrať z mrazničky nechať roztopiť a použiť ho ako šalát v sladkokyslom náleve.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist