Mramorové punčové rezy

Autor receptu: kata50

Keď mi moja známa dávala tento recept, pripísala mi do neho... že ten prostredný plát upečieš podobne ako Deň a noc... tak som upiekla. A ona potom pri koštovke s hrôzou pozerala... že veď kakao tam v recepte nie je !!! No ale mne sa takáto " pomýlená" kombinácia páčila a od vtedy pečiem punčové rezy iba takto.

45-50
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme 2 pláty piškótového cesta. Každý z 3 vajec. Ešte za horúca sa snažíme z nich zlúpnuť vrchnú šupku alebo ju nožíkom slabo narušiť. Ak tak neurobíme, riskujeme že sa nám pláty " nenapoja " na seba a koláčik sa môže rozpadať.
  2. Pripravíme si druhé cesto Deň a noc. Žĺtka s cukrom šľaháme za postupného pridávania mlieka. Cukor sa pekne roztopí a máme nadýchanú žĺtkovú penu. Pridáme roztopené maslo, sirup ( kvôli farbe, ale môžete aj štipku potravinárskej červenej farby :-) )múku s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne zamiešame sneh z 5 bielkov. Cesto si rozdelíme na dve časti, do jednej zľahka zapracujeme kakao. Na plech dáme ružové cesto a do neho striedavo kôpky tmavého cesta. Pečieme pri 180 st/ 25 min. Aj z tohto cesta odstránime vrchnú šupku.
  3. Uvaríme si punč. Voda +marhuľový džem rozvaríme, ochladíme a pridáme rum.
  4. Ideme ukladať. Cesto z 3 vajec- nízke, potrieme marhuľovým džemom. Na neho položíme hrubé cesto Deň a noc, a lyžicou ponalievame punč. Toto zase zakryjeme druhou tenkou piškótou. Dobre ale s citom popritláčame. Ja dám na koláč papier na pečenie, na to veľký plech a na chvíľu to zaťažím napr. fľašou vody.
  5. Poleva je veľmi jednoduchá. Cukor rozmiešame so sirupom a na koniec pridáme trochu roztopenej Cery. Poleva sa nám bude výborne rozotierať, schnúť a aj rezať.