Mramorové muffiny s čokoládou

lovemuffin - fotkalovemuffin, 27. augusta 2014

V našej rodine sú veľmi obľúbené, často ich pečiem, a hlavne sú jednoduché a rýchle. Piekla som ich aj na našu svadbu vo veľkom Zobraziť celý popisV našej rodine sú veľmi obľúbené, často ich pečiem, a hlavne sú jednoduché a rýchle. Piekla som ich aj na našu svadbu vo veľkom množstve, alebo ako darček k narodeninám. dajú sa piecť v rôznych formách a netreba ich nejako zdobiť, samotné vyzerajú pekne a chutne. http://nikilovemuffin.blogspot.sk

12-15
porcií
10-15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 PL
 štipka
1/2 hrnčeka
1 hrnček
2 ks celé
6 PL
1 PL
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Ešte pred pečením si vyberte vajcia a mlieko z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu (cesto sa vám inak zrazí). Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V jednej miske si zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok a soľ. V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia, mlieko, olej, vanilkový extrakt a pridáme cukor. Nakoniec primiešavame suché suroviny. Cesto si rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej pridáme kakao a dobre premiešame.

  2. 2

    Ak pečiete v klasickom plechu - vysteľte ho papierovými košičkami. Ak pečiete v silikónových formách, nie je ich treba ani vymastiť. Veľkou lyžicou (nie tou od Kukučína) pridávame cestá do košíčkov - striedame kakaová a vanilkové cesto - a vytvárame tak mramorový vzor. Nakoniec do každého košíčka vložíme jednu kocku čokolády. Pečieme 20 minút na 200 stupňov dozlatista, kým nie sú muffiny nadýchané. Necháme aspoň 5 minút vychladnúť, kým ich vyberieme z formy.

  3. 3

    Môžete ich podávať horúce (čokoláda vnútri bude roztopená) alebo vychladené. Keď ich budete skladovať v uzavretej plastovej nádobe, vydržia aj niekoľko dní. Vždy sa dajú zohriať (do rozohriatej rúry na 5-10 minút na 150 stupňov) a sú ako čerstvé. Rovnaké cesto sa dá použiť do inej silikónovej formy rôznych motívov...

    Mramorové muffiny s čokoládou - obrázok 3

Diskusia k receptu

ivav
Krásne muffinky, maco je zlatý, lepšie by síce vynikol na bielom tanieri, ale všetky deti by z neho určite mali veľkú radosť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia