Mramorovaný koláč

Mramorovaný koláč s Nutellou (fotorecept)

Autor receptu: moznodobremoznozle

Koláč z piškótového cesta vo verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu univerzálnu formu s priemerom 30 cm.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predohrejeme si rúru na 180 °C. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme vyšľahané bielky a postupne múku, olej, vlažnú vodu a nakoniec kypriaci prášok. Vymastíme a vysypeme formu strúhankou. Vlejeme polovicu cesta. Do druhej polovice primiešame kakao a prilejeme do svetlého cesta cik-cak. Pečieme na 180 °C cca 30 minút.
  2. Vychladnuté cesto pokvapkáme amarettom a potrieme Nutellou.
  3. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na upečený vychladnutý koláč a dáme do chladničky cez noc. Nakoniec posypeme Grankom.