Mramorovaný koláč
Mramorovaný koláč s Nutellou (fotorecept)
Autor receptu: moznodobremoznozle
Koláč z piškótového cesta vo
verzii, ktorú máme doma veľmi radi. Množstvo na okrúhlu
univerzálnu formu s priemerom 30 cm.
8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Predohrejeme si rúru na 180 °C. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme vyšľahané bielky a postupne múku, olej, vlažnú vodu a nakoniec kypriaci prášok. Vymastíme a vysypeme formu strúhankou. Vlejeme polovicu cesta. Do druhej polovice primiešame kakao a prilejeme do svetlého cesta cik-cak. Pečieme na 180 °C cca 30 minút.
- Vychladnuté cesto pokvapkáme amarettom a potrieme Nutellou.
- Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na upečený vychladnutý koláč a dáme do chladničky cez noc. Nakoniec posypeme Grankom.