Mramorované muffiny s bielou a tmavou čokoládou

sleepy - fotkasleepy, 19. októbra 2014

Jednoduchý recept na muffiny

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 šálka
1/2 šálka
1 šálka
1 čl (esencia)
1 lyžica
10 g
75 g
75 g
1/2 šálka




Postup

  1. 1

    V jednej mise zmiešame suché suroviny (okrem kakaa a čokolád). V druhej mise zmiešame mlieko, vanilkový extrakt, vajcia a olej. Vyšľaháme chvíľu metličkou (alebo elektrickým šľahačom).

  2. 2

    Do misy s tekutými surovinami preosejeme zamiešané suché suroviny a mierne zamiešame tak aby sa suroviny spojili. Nesmieme dlho miešať, pretože by sa uvoľnil lepok z múky a muffiny by nemali správnu konzistenciu. Zmes rozdelíme na polovice, do jednej pridáme nasekanú tmavú čokoládu a premiešame, do druhej pridáme lyžicu kakaa, zamešame a primiešame nasekanú bielu čokoládu.

  3. 3

    Zmes plníme do košíčkov na mufiiny (striedame biele a tmavé cesto), pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút na 180°C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia