Mramorovaná bábovka

Mramorovaná bábovka bez múky s citrónovou polevou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme kryštálový cukor, poriadne vymiešame, až hmota začne tuhnúť. Pridáme Zlatý klas, olej, škoricový cukor, spolu všetko premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do cesta. Polovicu cesta nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Do druhej polovice cesta primiešame kakao, vylejeme ho do formy a jemne premiešame špajdľou, tak vznikne mramorový efekt. Dáme piecť na 150 °C približne 45 minút.
  2. Poleva: Z citróna vytlačíme šťavu a vyšľaháme ju s práškovým cukrom. Touto polevou polejeme vychladnutú bábovku.
  3. Tvarohová pena: Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, zamiešame do nej tvaroh vymiešaný s cukrom. Penou dozdobíme bábovku alebo ju k nej servírujeme.