Ovocná torta
Mousse torta s černicami
Autor receptu: 19veroni87
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Oreo keksy (12 ks) rozmrvíme, zalejeme roztopeným maslom (80 g Hera maslová), premiešame a túto hmotu natlačíme na dno tortovej formy (priemer 18 cm). Formu vložíme na 15 minút do chladničky.
- Umyté černice dáme do hrnca, pridáme 2 PL cukru a prevaríme (cca 8 - 10 minút). Uvarené černice prepasírujeme a necháme vychladnúť.
- Želatínu na stuženie krémov pripravíme podľa návodu (po 10 minútach rozdelíme na tri časti 3 x 20 g).
- Pripravíme si prvú vrstvu krému:
Čokoládu (66 g) spolu so želatínou (20 g) a smotanou (44 g) roztopíme nad parou. Pridáme 3 PL prepasírovaných černíc. Smotanu vyšľaháme (156 g) elektrickým ručným šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a dáme do chladničky. Zatiaľ čo prvá vrstva krému chladne, pripravíme si druhú vrstvu.
Druhá vrstva krému:
Čokoládu (66 g) spolu so želatínou (20 g) a smotanou (44 g) roztopíme nad parou. Pridáme 2 PL prepasírovaných černíc. Smotanu vyšľaháme (156 g) elektrickým ručným šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a dáme do chladničky. Zatiaľ čo druhá vrstva krému chladne, pripravíme si tretiu vrstvu.
Tretia vrstva krému:
Čokoládu (66 g) spolu so želatínou (20 g) a smotanou (44 g) roztopíme nad parou. Pridáme 1 PL prepasírovaných černíc. Smotanu vyšľaháme (156 g) elektrickým ručným šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a dáme do chladničky na noc.
- Tortu ozdobíme rozpustenou čokoládou a ovocím.