Morské plody so šampiňónmi

Autor receptu: rybarkuchar

Bleskovka pre tých čo milujú morské „príšerky“. Nie som zástanca veľkého množstva prísad pri príprave rýb – zbytočne potláčajú ich prirodzenú chuť. V tomto recepte urobím malú výnimku.

Postup

  1. Ja som dnes použil mrazené krevety a vylúpane slávky. Vy môžete zajtra použiť niečo iné z bohatého morského sveta.
  2. Na bravčovej masti speníme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a udusíme do mäkka. Pred koncom pridáme soľ, čierne korenie a čerstvé bylinky – petržlenovú vňať, rukolu, medvedí cesnak, každý podľa chuti.
  3. Na olivovom oleji opečieme do zlatova krevety, pridáme slávky, kukuricu, šery paradajky, ružové víno, čili omáčku a soľ. Zľahka prehrejeme – naozaj len minutku dve a môžeme podávať. Na tanier nalejeme trochu balzamika, ako prílohu som použil ryžu, vhodnejšie je podľa mňa čerstvé pečivo.