Morčacina na spôsob kebabu a tzatziky šalát

Autor receptu: ivulka29

Tento recept som vyskúšala najmä kvôli tomu, že môj manžel si ho v poslednej dobe často objednával z jednej reštaurácie, tak som si povedala, že ho vyskúšam...uvidím, čo dnes povie, keď ho na obed ochutná...

3
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie mäsko nakrájame na čo najmenšie kúsky. Urobíme marinádu z oleja, soli, mletého čierneho korenia, červenej papriky, grilovacieho korenia a kari korenia. Vložíme mäsko do misky a zalejeme marinádou, premiešame. Zatvoríme, vložíme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodinky.
  2. Tzatziky šalát: Uhorku ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme, na polovicu pokrájané cherry paradajky. Pridáme tzatziky korenie, sušený kôpor, soľ, čierne mleté korenie a roztlačený cesnak, kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame a necháme odležať v chladničke pár hodín.
  3. Po nejakom čase vyberieme mäsko v marináde z chladničky. Nasekáme si na jemno cibuľku a popražíme ju na oleji, pridáme mäsko a dusíme, pokiaľ nie je hotové. Podávame v arabskom chlebe, ktorý zohneme na polovicu. Na spodnú stranu chleba položíme tzatziky šalát a na vrch poukladáme mäsko. Môžeme podávať s hranolkami alebo s opekanými zemiakmi.