Morčacie žľazy s tvarohovými rezancami (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Toto jedlo som dnes pripravoval prvý krát a bolo docela chutné.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte.Začneme s odblaňovaním morčacích žľiaz.Postupujeme takto: Umyté žľazy obaríme horúcou vodou po dobu piatich minút.
  2. Po uplynutí piatich minút vodu zo žľiaz zlejeme a žľazy ponoríme do studenej vody. Necháme ich v studenej vode asi desať minút.
  3. Ďalej zo žľiaz musíme odstrániť blanu.Ako vidíte na vrchu si ju narežeme a od stredu stiahnem blanu najprv z jednej a potom následne aj z druhej strany.
  4. Žľazy ďalej pokrájame na kocky.
  5. Pokrájame si na malé kocky cibuľu,zelenú papriku a tiež aj paradajku zbavenú od šupky.
  6. Pripravíme si koreniny potrebné na perkelt.
  7. Na bravčovej masti (oleji) posmažíme cibuľu.Potom k nej pridáme na kocky pokrájanú zelenú papriku a tiež aj paradajky.
  8. Zmes zeleniny smažíme ďalej asi 15 minút.
  9. Lečovú zmes stiahneme z tepelného zdroja a pridáme k nej za polievkovú lyžicu mletej červenej papriky.Dielo z leča necháme postáť už mimo,,tepla".
  10. Do lečovej zmesi ďalej primiešame posekané morčacie žľazy a dielo premiešame.Potom k nemu pridáme aj koreniny,vegetu,soľ.(podľa vašej chuti a uváženia).Majoránku a ešte aj kávovú lyžičku červemej mletej papriky som prisypal do jedla až pri finalizácii uvareného jedla.
  11. Do pripravujúceho sa jedla ďalej prilejeme červené víno a smažíme ho bez pokrievky zhruba 20 minút.
  12. Keď je už jedlo hotové dochutíme ho trochou majoránu a pridáme k nemu ešte aj kávovú lyžicu mletej papriky.Finálne jedlo premiešame a podľa vašej chuti si ho ešte môžete dochutiť.
  13. A teraz sme už pri bode kde si urobíme rezance.Každý z nás má určite svoj vlastný postup prípravy,no ja ich mám rád keď sú trochu tuhšie.Vy si ich môžete spraviť iba s jedným vajcom a dokonca moja drahá polovička ich robí bez vajca.
  14. Z horevyššie uvedených surovín si vypracujem tuhšie cesto.Je dobré keď si pred rozvalkaním cesto a aj dosku pomúčime.
  15. Cesto rozvalkáme na tenko.
  16. Ďalej,kraj cesta pomúčime a prehneme ho smerom nahor.
  17. Cesto takto prekladáme až po koniec.Nezabudnite si jeho vrch stále potrieť múkou.Kľudne si tam môžete,,prihodiť" viac múky ako ja.
  18. Po zrolovaní ceta si z neho ukrajujeme a rezance následne porozoberáme.Ako vidíte v pravo dole na doske mám múku s ktorou si každý jeden kus rezanca trochu pomúčim.
  19. Rezance ukladáme na pracovnú dosku tak,aby sa nám moc nezlepili.
  20. Ďalej,rezance varíme v mierne osolenej vode po dubu cca 10-15 min.
  21. Uvarené rezance vložíme do sitka a opláchneme ich studenou vodou.Necháme ich odkvapkať a potom do nich vmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Želám Vám dobrú chuť a pekný zvyšok nedeľného dňa.