Morčacie vrkoče so špargľou

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 14. apríla 2015
Morčacie vrkoče so špargľou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

480 g
250 g
250 g
12 tenkých plátkov
4 ks
4 PL
100 g
1/2 ks na šťavu
12 mladých lístkov na dozdobenie




Postup

  1. 1

    Špargľu prudko sparíme vo vriacej vode, asi minútu, a prudko schladíme v studenej vode. Vyberieme a vytvoríme viazaničky, ktoré zabalíme do plátkov slaniny.

  2. 2

    Morčacie prsia nakrájame na dlhé tenké pásiky a spletieme po tri kusy do vrkoča. Osolíme, okoreníme a v rúre predhriatej na 220 °C upečieme dozlata spolu s viazaničkami špargle.

  3. 3

    Holandskú omáčku pripravíme vo vodnom kúpeli tak, že žĺtky šľaháme s bielym vínom a citrónovou šťavou nad parou v miske a nakoniec zašľaháme maslo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia