Pečené morčacie stehno

Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky, vložíme do vopred vymasteného pekáča, pridáme cibuľu, ochutené mäso, podlejeme vínom a vodou a pečieme pri 180 °C asi 1,5 hodiny.
  2. Po dopečení mäso vyberieme a omáčku prepasírujeme, prevaríme a zahustíme studeným maslom.
  3. Príloha: Krúpy a zemiaky dáme variť každé zvlášť, mäkké suroviny scedíme a všetko spolu zmiešame. Pridáme maslo, cesnak, soľ, korenie, majorán a „poštucháme". Podávame k morčaciemu stehnu pokrájanému na plátky s omáčkou.