Pečené morčacie stehno
Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup- Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky, vložíme do vopred vymasteného
pekáča, pridáme cibuľu, ochutené mäso, podlejeme vínom a vodou a pečieme
pri 180 °C asi 1,5 hodiny.
- Po dopečení mäso vyberieme a omáčku prepasírujeme, prevaríme a zahustíme studeným maslom.
- Príloha: Krúpy a zemiaky dáme variť každé zvlášť, mäkké suroviny scedíme a všetko
spolu zmiešame. Pridáme maslo, cesnak, soľ, korenie, majorán a „poštucháme". Podávame k morčaciemu stehnu pokrájanému na plátky s omáčkou.
|