Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou fotorecept

marianne - fotkamarianne, 17. novembra 2012
Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept)
Foto: marianne

Trošku iná chuť ako sme zvyknutí,ale výborna.Zázvoru sa nebojte,nabudúce ho pridám určite viac. Vrelo odporúčam.Recept pochádza z časopisu o jedle. Myslím,že z kuracích stehien Zobraziť celý popisTrošku iná chuť ako sme zvyknutí,ale výborna.Zázvoru sa nebojte,nabudúce ho pridám určite viac. Vrelo odporúčam.Recept pochádza z časopisu o jedle. Myslím,že z kuracích stehien to môže byť tiež dobré....

30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks vykostené
150 g
100 g
10 g alebo 1CL sušený
5 dl alebo mlieko
50 g
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno osolíme a okoreníme z obidvoch strán.

    Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečieme na masle do ružova a uložíme do pekáčika na zapekanie.

    Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené mäso vyberieme a na zvyšnom masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný zázvor.

    Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäsko rozvrstvíme opečenú cibuľu so zázvorom a podlejeme vodou.Prikryjeme alobalom.Upečieme v rúre.

    Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso vyberieme bokom.V smotane rozhabarkujeme múku,vlejeme do pekáča,prehrejeme s výpekom a pretieme cez sito.Vložíme naspäť mäso.

    Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s knedľou alebo s vareným zemiakom.

Diskusia k receptu

iva63
fajnové...zajtra mám v pláne robiť morčacinu, tak urobím podľa teba..recept si ukladám, dakujem-:)
helca103
mäsko s čerstvým zázvorom robím často a môžem len potvrdiť,že je to veľká dobrota. Určite vyskúšam na tvoju verziu s morčacím stehnom :-)
dajanca
No vyskúšam ako to chutí... čajík mám rada aj zázvorníky, tak možno aj mäsko bude fajn, len nesmiem prezradiť manželovi, lebo ten všetko odmieta, kde je zázvor. Myslíš, že to zistí podľa chuti?
marianne
@dajanca tych 10g nebolo ani citit,nabuduce dam viac.Moj vedel,ze tam je,(videl ma ako ho struham:-) ma ho rad, ale ak tvoj nema rad zazvor,tak neriskuj... chuti to sice bajecne,len aby si to potom sama nejedla:-)))..
afataga
zaujimave, moze byt dobre, len ten moj tiez nema rad zazvor :-( inak dievcence, po slovensky je to dumbier :-)
marianne
To viem,ze zazvor= dumbier a zazvor je v akej reci:-) v cestine? lebo recept som opisala zo slovenskeho casopisu a tam bolo,ze zazvor.Dokonca aj v niektorych kucharskych knihach je pisany zazvor.Dokonca aj na vrecku od korenia.
marianne
@afataga pozeram slovensko-anglicky password a tam pisu,ze ginger je slovensky zazvor,preto mi to utkvelo v pamati,o dumbieri sa tam nepise,aj ked viem,ze sa tak hovori...
dajanca
tiež ma pokúšalo napísať že ďumbier, ale keď mali všetci zázvor nechcela som sa "odlišovať", ale hlavne, že všetky vieme o čom je reč :-))
jamarlen
ja pridávam aj zelenú, alebo červenú indickú koreninovú pastu, aby bolo aj trochu pálivejšie....
kuchticka
Dumbier je skor taky ludovy nazov tejto velmi zdravej pochutine ci koreniu ktora sa vola zazvor. Ja si davam kazdy den do mojho zeleneho (miesaneho) salatu asi 1 mm. kusok pokrajany nadrobucko.
bozulka
Recept je dobrý,aspoň podľa mojej predstavy.Ešte som takto nerobila morčacie mäso,najbližšie urobím.Aj mne vyhovuje skôr zázvor...to pozná každý,ďumbier..len málo ľudí.
@marianne , chodíš na FB? alebo skype?
margaretka28
Tak takúto omáčku som ešte neskúšala, ale zázvor má rada, môže byť zaujímavá.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia