Morčacie stehno na zemiakovom nákype

Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 21. júna 2015
Morčacie stehno na zemiakovom nákype
Foto: Robert Hüttner

Sme mäsožravý národ. A predsa máme voči mäsu veľa dlžôb. Počínajúc nedostatkom lokálnej čerstvej suroviny, od hydiny až po jahňacinu. V kuchyni sme Zobraziť celý popis Sme mäsožravý národ. A predsa máme voči mäsu veľa dlžôb. Počínajúc nedostatkom lokálnej čerstvej suroviny, od hydiny až po jahňacinu. V kuchyni sme mu zase dlžní viac jedál s fantáziou a novými nápadmi.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

0,5 kg
 viazanička
5 strúčikov
250 ml
4 ks
100 g
80 g
2 ks
80 ml
600 g
1 ČL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a spolu s ostatnou zeleninou nakrájame na tenké plátky. Morčacie stehno nakrájame na plátky a podľa potreby naklepeme. Opečieme prudko na rozohriatom oleji z oboch strán.

  2. 2

    Mäso vyberieme a na tej istej panvici urestujeme cesnak, cibuľku, papriku a cuketu. Sladkú smotanu, parmezán a vajce zmiešame a dochutíme.

  3. 3

    Zapekaciu misu alebo pekáč vytrieme maslom a vrstvíme zemiaky, mäso a zeleninu. Celé zalejeme smotanovou zmesou. Pečieme 30 minút prikryté v rozohriatej rúre pri 170 °C. Odokryjeme a zapečieme asi 10 minút.

Diskusia k receptu

alexdidi
@micca , tie vajíčka tam sú iste potrebné na zatiahnutie smotanovej zmesi. Recept sa mi veľmi páči a iste ho aj vyskúšam ako samostatné porcie v zapekacích miskách.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia