Morčacie stehno
Morčacie stehno na zelenine s brusnicovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
145 minút na 185 °C |
Postup- Najskôr pripravíme základ z koreňovej zeleniny s cibuľou, cesnakom
a tymianom, ktorý dobre na oleji opražíme, podlejeme
vínom a po chvíli, keď sa víno zredukuje, podlejeme
vývarom.
- Do pripraveného základu vložíme stehno, oslíme, okoreníme a dáme
pomaly piecť v rúre zohriatej na 185 °C 120 minút. Upečené
stehno vyberieme, potrieme maslom a necháme
dopiecť 25 minút.
- Z výpeku pripravíme šťavu, do ktorej pridáme brusnice
a smotanu, napokon všetko rozmixujeme. Podávame
s opečenou karotkou a baby špenátom.
|