Morčacie stehno na víne

Morčacie stehno na víne so žemľovou knedľou s kukuricou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed

2
porcie
12 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla , osušila.
  2. Na panvicu som dala slaninu nakrájanú na kocky.
  3. Keď slanina uvoľnila tuk, položila som na panvicu stehno a zo všetkých strán som ho opiekla.
  4. Pridala som nakrájanú cibuľu, cesnak, osolila okorenila, posypala rascou a mletou červenou paprikou...
  5. ...podliala polovicou vína.
  6. Pod pokrievkou som mäso najprv dusila a stále podlievala mäsovým vývarom. Keď bolo mäso mäkké, pridala som paradajkovú šťavu...
  7. ...a šalviu. Cibuľu a cesnak som vybrala a rozmixovala ponorným mixérom a vrátila k mäsu a tým som šťavu zahustila.
  8. Odkryté mäso som ešte nechala dopiecť.
  9. Kým sa mäso dusilo, pripravila som si žemlovú knedľu. Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som kukuricu a petržlenovú vňať.
  10. Pridala som vajcia a všetko zmiešala. Zmes som plnila do mikroténových sáčkov, vytvorila rolku, na dvoch koncoch som ju zviazala kuchynským špagátom a dala variť do vriacej vody na 20 min. Uvarené som ich vybrala, odstránila vrecko a špagáty a nechala ochladiť, nakrájala som ich na kolieska.
  11. Hotové jedlo som podávala so žemľovým knedlíkom a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.