Morčacie stehno na suchohríboch

Autor receptu: zlota1

4-5
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou,necháme napučať.Mäso umyjeme,osušíme a pokrájame na kocky.
  2. Cibuľu očístíme,nakrájame na kocky a dáme do hrnca,alebo hlbokej panvici speniť na oleji s tročkou soli,aby pustila šťavu.Pridáme mäso,okoreníme,osolíme a pridáme hríby aj s vodou.
  3. Dolejeme potrebné množstvo vody a dusíme domäkka.Keď je mäso aj hríby mäkké pridáme smotanu a sušený cesnak podľa chuti,privedieme do varu a zahustíme zátrepkou z múky a vody.
  4. Dovaríme a podávame s knedľou,tarhoňou alebo ryžou,kto má ako rád.Dobrú chuť.Stehno sa dá samozrejme obmeniť iným mäsom,prsiami,alebo aj chudým bravčovým,či hovädzím.