Morčacie stehno na suchohríboch
Autor receptu: zlota1
4-5 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou,necháme napučať.Mäso umyjeme,osušíme a pokrájame na kocky.
- Cibuľu očístíme,nakrájame na kocky a dáme do hrnca,alebo hlbokej panvici speniť na oleji s tročkou soli,aby pustila šťavu.Pridáme mäso,okoreníme,osolíme a pridáme hríby aj s vodou.
- Dolejeme potrebné množstvo vody a dusíme domäkka.Keď je mäso aj hríby mäkké pridáme smotanu a sušený cesnak podľa chuti,privedieme do varu a zahustíme zátrepkou z múky a vody.
- Dovaríme a podávame s knedľou,tarhoňou alebo ryžou,kto má ako rád.Dobrú chuť.Stehno sa dá samozrejme obmeniť iným mäsom,prsiami,alebo aj chudým bravčovým,či hovädzím.
|