Dusené morčacie stehno
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
140 minút príprava |
Postup- Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme
a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji. Stehná vyberieme a na oleji
orestujeme pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme slivkový lekvár, rozmarín, bobkový list a zalejeme
vínom a vývarom.
- Po zovretí pridáme morčacie stehná
a dusíme asi 1,5–2 hodiny domäkka. Zredukujeme na hustejšiu šťavu a dochutíme soľou
a korením.
- Gratin: Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké
plátky. Vyšľaháme smotanu a vajcia, pridáme soľ,
korenie, strúhaný parmezán a muškátový oriešok.
Do tejto zmesi vhodíme nakrájané zemiaky
a baby špenát. Zamiešame.
- Plech vymastíme olejom alebo maslom,
posypeme strúhankou a na plech vylejeme
zmes. Pečieme pri 180 °C zakryté papierom
na pečenie asi hodinu.
|