Dusené morčacie stehno

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
140 minút
príprava

Postup

  1. Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji. Stehná vyberieme a na oleji orestujeme pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme slivkový lekvár, rozmarín, bobkový list a zalejeme vínom a vývarom.
  2. Po zovretí pridáme morčacie stehná a dusíme asi 1,5–2 hodiny domäkka. Zredukujeme na hustejšiu šťavu a dochutíme soľou a korením.
  3. Gratin: Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vyšľaháme smotanu a vajcia, pridáme soľ, korenie, strúhaný parmezán a muškátový oriešok. Do tejto zmesi vhodíme nakrájané zemiaky a baby špenát. Zamiešame.
  4. Plech vymastíme olejom alebo maslom, posypeme strúhankou a na plech vylejeme zmes. Pečieme pri 180 °C zakryté papierom na pečenie asi hodinu.