Morčacie srdcia na smotane
Morčacie srdiečka s hlivou na smotane so zemiakovou knedľou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Máme radi vnútornosti. Dnes som urobila morčacie srdiečka s hlivou na smotane. Príloha zemiakové knedlíky.
4 porcie |
15 minút príprava |
50+15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie srdiečka som umyla. Nakrájala som slaninu a cibuľu na kocky.
- Srdiečka som nakrájala na kúsky. Hlivu som nekrájala, len som rozobrala, lebo neboli veľké kusy.
- Na panvicu som dala slaninu, keď sa vytopil tuk, pridala som cibuľu a spolu opiekla.
- Pridala som nakrájané srdiečka.
- Keď sa spolu spojili chute, podliala som ich ružovým vínom. Opäť som ich nechala spolu podusiť.
- Pridala som soľ, korenie, zázvor, rascu a mletú červenú papriku. Takto som dusila všetko spolu, pokiaľ sa časť tekutiny neodparila.
- Potom som pridala nakrájanú papriku a paradajku. Podliala som malým množstvom vody a dusila pod pokrievkou.
- Keď boli srdiečka mäkké, pridala som k nim hlivu a nechala spolu prejsť varom.
- Pripravila som si smotanu s múkou a pridala som ju do jedla. Opäť som chvíľku nechala prejsť varom.
- Hotové jedlo som zakryla pokrievkou a odstavila.
- Zemiaky som ošúpala, nakrájala na malé kocky a uvarila v osolenej vode. Scedila som ich a podrvila. Pridala som k nim múku a soľ.
- Dobre som cesto zmiesila a vytvarovala knedlíky.
- Do hrnca som dala zovrieť osolenú vodu. Keď vrela, pridala som knedlíky a varili sa 15 min.
- Keď vyplávali na vrch a uplynula doba varenia vybrala som ich ich z vody. Väčšie knedlíky varím 20 min.
- Uvarené som nechala vychladiť tak, aby sa mohli pokrájať.
- Mokrým nožom som ich krájala na kolieska.
- Hotový obed už iba servírovala na tanier. Prajem vám dobrú chuť.