Morčacie srdcia na smotane

Morčacie srdiečka s hlivou na smotane so zemiakovou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Máme radi vnútornosti. Dnes som urobila morčacie srdiečka s hlivou na smotane. Príloha zemiakové knedlíky.

4
porcie
15 minút
príprava
50+15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie srdiečka som umyla. Nakrájala som slaninu a cibuľu na kocky.
  2. Srdiečka som nakrájala na kúsky. Hlivu som nekrájala, len som rozobrala, lebo neboli veľké kusy.
  3. Na panvicu som dala slaninu, keď sa vytopil tuk, pridala som cibuľu a spolu opiekla.
  4. Pridala som nakrájané srdiečka.
  5. Keď sa spolu spojili chute, podliala som ich ružovým vínom. Opäť som ich nechala spolu podusiť.
  6. Pridala som soľ, korenie, zázvor, rascu a mletú červenú papriku. Takto som dusila všetko spolu, pokiaľ sa časť tekutiny neodparila.
  7. Potom som pridala nakrájanú papriku a paradajku. Podliala som malým množstvom vody a dusila pod pokrievkou.
  8. Keď boli srdiečka mäkké, pridala som k nim hlivu a nechala spolu prejsť varom.
  9. Pripravila som si smotanu s múkou a pridala som ju do jedla. Opäť som chvíľku nechala prejsť varom.
  10. Hotové jedlo som zakryla pokrievkou a odstavila.
  11. Zemiaky som ošúpala, nakrájala na malé kocky a uvarila v osolenej vode. Scedila som ich a podrvila. Pridala som k nim múku a soľ.
  12. Dobre som cesto zmiesila a vytvarovala knedlíky.
  13. Do hrnca som dala zovrieť osolenú vodu. Keď vrela, pridala som knedlíky a varili sa 15 min.
  14. Keď vyplávali na vrch a uplynula doba varenia vybrala som ich ich z vody. Väčšie knedlíky varím 20 min.
  15. Uvarené som nechala vychladiť tak, aby sa mohli pokrájať.
  16. Mokrým nožom som ich krájala na kolieska.
  17. Hotový obed už iba servírovala na tanier. Prajem vám dobrú chuť.