Morčacie rezne z pečeného mäsa (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Ak sme upiekli na vianoce privelku morku a nedari sa nam ju dojest...

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Upecene alebo uvarene morcacie maso si nakrajame na drobne kusky.
  2. Pridame vajicka, smotanu, mladu cibulku, horcicu a struhanku. Spolu vsetko spracujeme a sformujeme na male rezne. Ak nemame mladu cibulku mozeme pouzit cibulu a tiez mozeme pridat nasekanu petrzlenovu vnatku.
  3. Rezne obalime v trojobale a vyprazime.
  4. Pripravime si omacku; Do kastrola si odmerame smotanu, horcicu a ribezlovu marmeladu.
  5. Povarime na miernom ohni asi 2-3 minuty, alebo pokym nam omacka trochu nezhustne. Odstavime z ohna, pridame kyslu smotanu a zamiesame.