Morčacie rezne z pečeného mäsa (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Ak sme upiekli na vianoce privelku morku a nedari sa nam ju dojest...
8 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Upecene alebo uvarene morcacie maso si nakrajame na drobne kusky.
- Pridame vajicka, smotanu, mladu cibulku, horcicu a struhanku. Spolu vsetko spracujeme a sformujeme na male rezne. Ak nemame mladu cibulku mozeme pouzit cibulu a tiez mozeme pridat nasekanu petrzlenovu vnatku.
- Rezne obalime v trojobale a vyprazime.
- Pripravime si omacku; Do kastrola si odmerame smotanu, horcicu a ribezlovu marmeladu.
- Povarime na miernom ohni asi 2-3 minuty, alebo pokym nam omacka trochu nezhustne. Odstavime z ohna, pridame kyslu smotanu a zamiesame.