Morčacie prsia so špargľou v prosciute

tajnickas - fotkatajnickas, 21. mája 2012
Morčacie prsia so špargľou v prosciute
Foto: tajnickas

Milujem špargľu a tak sa chcem podeliť o jeden jednoduchý avšak chutný recept. Inšpirácia je z internetu, robievam však rôzne obmeny, podľa toho čo Zobraziť celý popisMilujem špargľu a tak sa chcem podeliť o jeden jednoduchý avšak chutný recept. Inšpirácia je z internetu, robievam však rôzne obmeny, podľa toho čo mám v chladničke.. to sa týka mäsa, prosciuta (slaninky, šunky) a syra.. aby sa však úplne nezabila chuť špargle, je lepšia striedmosť, aj keď proti gustu žiadny dišputát, ako sa vraví... prajem dobrú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
1 bal.
4 plátky
4 plátky
1 kelímok




Postup

  1. 1

    Špargľu olúpeme, zbavíme tvrdých častí a krátko povaríme v osolenej vode. Ja som niekde čítala, že sa má pridať aj práškový cukor, tak vždy lyžičku pridám :) Keď je špargľa mäkká, vyberieme ju, odkrojíme špičky tak, aby boli zvyšné kúsky špargle zhruba rovnako dlhé. Pripravíme si z nich balíčky. Do stredu prosciuta položíme plátok syra, naň asi 4-5 kúskov šparglí a zavinieme do balíčka. Netreba dávať veľa špargle, aby sa dali balíčky zavinúť bez rozpadnutia.

  2. 2

    Kým sa nám varí špargľa, pripravíme si prsia na prírodno. Umyjeme, trochu naklepeme, posolíme, mierne okoreníme a na troške oleja z každej strany rýchlo opečieme.

  3. 3

    Do zapekacej misy nakvapkáme trochu olivového oleja, poukladáme mäso a na každý kus dáme pripravené balíčky špargle. Zalejeme jemne osolenou smotanou a pridáme špičky špargle nakrájané na drobné kúsky. Ak chcete hustejšiu omáčku, môžete pridať zvyšný syr, ktorý sa roztopí a omáčka zhustne. Pečieme v rúre asi 30 min., posledných 10 min. otvorené, aby sa syr jemne zapiekol. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

marianne69
toto sa mi paci velmi,milujem morcacie maso, akurat asi bez smotany,nemam ju rada v jedle,aj ked v tomto recepte pasuje,dodava mu jemnost...
martamm
Tajnickas, vyborny recept, urcite sa necham inspirovat, pouzila si vsetky suroviny, ktore ja mozem...
dadulda
tento recept sa stal mojím obľúbeným :) akurát si ho robím - akurát ja robím z bravčového karé, ale inak všetko ostatné rovnaké.