Morčacie prsia podľa Duranda fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 26. októbra 2014

Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand :-) Zrejme francúzsky kuchár, ktorý vymyslel tento spôsob úpravy, lebo Zobraziť celý popisJedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand :-) Zrejme francúzsky kuchár, ktorý vymyslel tento spôsob úpravy, lebo recept som našla medzi francúzskymi a nesklamal ma.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 PL
4 PL
1 ks väčšia
2 strúčiky
3-4 ks
2 ks
1 dl




Postup

  1. 1

    morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky

    Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    osolíme, okoreníme a obalíme ich v múke. Prudko ich zo všetkých strán opečieme na rozhorúčenom oleji.

    Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia mäsa som parila zemiaky na prílohu.

    Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stíšime plameň a mäsko dopečieme do mäkka, trvá to len pár minút. Vyložíme do do inej nádoby a udržujeme v teple. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opekáme ju na vyššej teplote, pozor, nespáliť! Očistený a prelisovaný cesnak pridáme k cibuli spolu s nakrájanými rajčinami, kto chce, môže ich blanšírovať(zbaviť šupky vo vriacej vode), nám šupky nevadia.

    Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hneď som prisypala aj na rezančeky nakrájanú morčaciu šunku, trocha všetko poopekala a zaliala vínom.

    Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Omáčku som nechala vrieť asi 7 minút, zatiaľ sa prebytočná tekutina odparila, zmes sa zahustila a správne ochutila. Jedlo bolo hotové.

    Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Už som len posekala petržlenovú vňať na parené zemiaky, nabrala na taniere k mäsu a poliala omáčkou. Je to vynikajúce;-)

    Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jozka2
Toto jedlo urcite pohladi vsetky chutove pohariky a tak este pohar bieleho a sme v siedmom nebi.5*****