Morčacie prsia plnené fetou a špenátom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Rýchly a veľmi chutný nedeľný obed, pričom príprava je jednoduchá a nenáročná.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Čerstvý baby špenát som umyla,...
  2. ...sparila vriacou vodou asi 30 sekúnd, horúcou vodou, ihned som ho scedený preložila do ľadovej vody, týmto sa zachová jeho krásna zelená farba,...
  3. ...nechala som ho dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
  4. ...zatiaľ som umyla morčacie prsia, osušila papierovou kuchynskou utierkou, odkrojila som dva väčšie rezne,...
  5. ...ktoré som naklepala a jemne osolila,...
  6. ...na rezne som rozdelila sparený špenát,...
  7. ...na špenát som rozmrvila syr Feta,...
  8. ....naplnené rezne som zrolovala do závitkov, každý závitok som položila na 3 plátky schwarzwaldskej šunky, ktoré sa navzájom čiastočne prekrývali,...
  9. ...závitky som na tesno zabalila do šunky,...
  10. ...zabalené závitky z morčacích pŕs som vložila do pekáčika, preliala olejom,...
  11. ...vložila som ich piecť neprikryté do rúry vyhriatej na 200 stupňov C a piekla som ich 20 minút, zatiaľ som uvarila nové zemiaky a scedila som ich, preliala čerstvým maslom,...
  12. ...horúce závitky som prekrojila a podávala som ich s novými zemiakmi posypanými čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou,...
  13. ...ide o pomerne jednoduchý a veľmi chutný rýchly recept na nedeľný a sviatočný obed pri inej príležitosti.