Morčacie prsia aké ste ešte nejedli

Autor receptu: zemo

Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné sviatočné jedlo, s ktorým zabodujete hoci aj pri neočakávanej návšteve mimozemšťanov u vás doma.

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ste možno šokovaní, prečo v recepte je aj maslo, aj olej, aj dobrá, nie preškvarená, masť. Ako hovorili Lužickí Slovania: Warte mal, es kommt des Geheimnis!
  2. Prsia narežeme na rezne, a aby sme dosiali primeranú veľkosť, teda aby prečnievali cez tanier, krájame ich kolmo na vlákna, vyklepeme a osolíme. Uložíme ich do primerane veľkej misy tak, že ich poprekladáme kolieskami cibule, rozsekaným cesnakom a vetvičkami petržlenovej vňate. Dobre utlačíme dlaňou. Joj, skoro som zabudol, každý rezeň ešte polejeme lyžičkou(miličkou) zmesi citrónovej šťavy a dobrého bieleho vínka. Na noc uložíme do chladu. Naschvál som nepísal, koľko vína a citrónovej šťavy. Chute sú rôzne, ale ja sa miernim. Aj lyžičky...
  3. Pred prípravou na druhý deň odstránime starostlivo cibuľu, cesnak a vňať.
  4. Rezne obalíme v hladkej múke, v troch vajíčkach rozšľahaných s tromi lyžicami sladkej smotany a preosiatej pečivovej strúhanke.
  5. Vysmážame v zázračnej zmesi po piatich lyžiciach dobrého rastlinného oleja, domácej masti a masla. Položíme na papierové obrúsky, aby rezne stratili prebytočnú masnotu. Držíme stále v teple. Najlepšia je vykúrená trúba na 80 stupňov. Podávajte s čím len chcete, tomu mäsinku neuškodí ryža a pred prípravou skutočne jemne pomastené pečené zemiaky. Jedlo zabijú fritézové hranolky. Ale eto vaše delo!